Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βασίλης Μποτίνος: Συνέδεσε το όνομά του με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο!

Βασίλης Μποτίνος: Συνέδεσε το όνομά του με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο!
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 - 12:52

Θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια και στους απανταχού φιλάθλους του Ολυμπιακού, η είδηση του θανάτου του Βασίλη Μποτίνου σήμερα (16/2) το πρωί. Ο Μποτίνος, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορικής ομάδας του Μπούκοβι και ένας από τους παίκτες που συνέδεσε το όνομα του με την ιστορία του Θρύλου.

Ο Μποτίνος πέρασε, σήμερα, στην αιωνιότητα. Έχασε την ζωή του σε ηλικία 77 ετών, έπειτα από «μάχη» που έδωσε με τον κορονοϊό. Ο θρυλικός παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Νίκαιας, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό, με το όνομα του να περνάει πλέον στο πάνθεον της ιστορίας του Θρύλου.

Ο Βασίλης Μποτίνος είχε γεννηθεί στις 19 Οκτωβρίου 1944 στο Βόλο ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό Βόλου το 1958, σε ηλικία 14 ετών, από τον οποίον τον απέκτησε ο Ολυμπιακός σε ηλικία 19 ετών, το 1964, μετά από μια τρομερή σεζόν που πραγματοποίησε, πετυχαίνοντας 19 γκολ σε 29 παιχνίδια.

Μια μεταγραφή που έγινε με ενέργειες του τότε αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σηφαλάκη και έμελλε να γράψει την δική της ιστορία…

Ο Μποτίνος έμεινε στον Ολυμπιακό από το 1965 μέχρι το 1971 και πραγματοποίησε 140 εμφανίσεις, σημειώνοντας 120 τέρματα! Απόδοση που τον οδήγησε στο να ψηφιστεί στην χρυσή ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όλων των εποχών, στην θέση του αριστερού εξτρέμ.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Μποτίνος κατάφερε να κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα Ελλάδας (1966, 1967) και τρία Κύπελλα (1964, 1968, 1971), ενώ ήταν και διεθνής με την εθνική ομάδα, πραγματοποιώντας δώδεκα συμμετοχές. Επίσης, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων, δύο φορές, το 1968 και το 1969.

Η παρουσία του στον Ολυμπιακό ήταν εντυπωσιακή. Είναι ένας από τους… θρύλους του Θρύλου! Ο Μποτίνος έγραψε την δική του ιστορία στο Λιμάνι. Μια ιστορία που θα μείνει, ανεξίτηλα, χαραγμένη.

Το 1971 και έπειτα από σοβαρούς τραυματισμούς και συνεχόμενες επεμβάσεις στον τετρακέφαλο στο εξωτερικό (Ισπανία, Γερμανία) έφυγε από τον Ολυμπιακό. Το 1973 αγωνίστηκε για 5 μήνες στον Παναιγιάλειο και το μετά για έναν χρόνο στον Πανιώνιο, με την τελευταία σεζόν της καριέρα του να είναι η σεζόν 1973-74.

Ένας άνθρωπος που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο, μετά την πολυετή παρουσία του στους «ερυθρόλευκους» και τις καταπληκτικές του εμφανίσεις. Το ταξίδι για τις αιώνιες θάλασσες ξεκίνησε, όμως η μνήμη του δε θα ξεχαστεί ποτέ και θα τιμάται συνέχεια από τον Ολυμπιακό.

Ας κλείσουμε αυτό το αφιέρωμα, όπως ακριβώς έκανε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην συλλυπητήρια ανακοίνωση της.

Βασίλη Μποτίνο, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…

Διαβάστε επίσης