Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χωρίς «ένσημα» στα δύσκολα ο Σέρερ

Χωρίς «ένσημα» στα δύσκολα ο Σέρερ
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 - 23:15
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένας δάσκαλος στο επάγγελμα, ο Ελβετός Σάντρο Σέρερ θα σφυρίξει το παχνίδι της Πέμπτης (17/2) Αταλάντα-Ολυμπιακός για το Europa League. Ναι, η UEFA όρισε έναν άγνωστο διαιτητή στο Μπέργκαμο, ένα... παιδί της, αν αναλογιστούμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο τον ανέβασαν στην ελίτ κατηγορία της Ευρώπης.

Η ουσία είναι ότι 34χρονος ρέφερι δεν έχει τα ανάλογα «ένσημα», αν προτιμάτε την κατάλληλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Απόδειξη ότι με εξαίρεση το περσινό παιχνίδι, Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ 0-4 που ήταν για τη φάση των «32» του Europa League, όλα τα υπόλοιπα ματς που σφύριξε είναι για τη φάση των ομίλων, πιο συγκεκριμένα πέντε για αυτούς του Champions League και 11 για τους αντίστοιχους Europa League.

Με άλλα λόγια η UEFA βρήκε το ματς Αταλάντα-Ολυμπιακός για να «ζυγίσει» τον Σέρερ, αν μπορεί να προχωρήσει και να μην ξεχνάμε ότι πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της είναι ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροσέτι. Πάντως, ο Σέρερ δεν έχει ιδιαίτερη παρουσία στις ιταλικές ομάδες (20/10/21 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Γιουβέντους 0-1, 31/10/17 Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Κ19) -Γιουβέντους (Κ 19) 2-0). Αντίθετα, ο Σέρερ δεν έχει οριστεί σε ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, ενώ στις 5/2/20 διαιτήτευσε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 στο Κύπελλο. Ακόμη, στις 30/09/18 είχε οριστεί να σφυρίξει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, όμως αντικαταστάθηκε, λόγω τραυματισμού, από τον Σαμ Φενταγί που θα είναι AVAR για το ματς στο Μπέργκαμο.

Ο Σέρερ γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1988 και είναι διεθνής από το 2015. Φέτος, ο Ελβετός ρέφερι σφύριξε σε τρία ματς των ομίλων του Champions League, Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1, Ζενίτ – Γιουβέντους 0-1 και Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 2-1. Επίσης ήταν στο Γαλατάσαραϊ – Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1 για τους ομίλους του Europa League, ένα ματς για το οποίο οι Τούρκοι προκάλεσαν... ντόρο γύρο από το όνομά του.

Η Γαλατάσαραϊ με επιστολή της στην UEFA, είχε αιτηθεί, είτε να επαναληφθεί το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, είτε να πάρει το ματς στα χαρτιά. Όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι, ο Σέρερ, έδειξε δύο φορές κίτρινη κάρτα στον Ντμίτρι Ζιβογλιάντοβ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα λίγο πριν το φινάλε, χωρίς όμως να του δείξει την κόκκινη κάρτα.

Ο Σάντρο Σέρερ, ο οποίος έγινε διαιτητής σε ηλικία 21 ετών, θεωρείται καριερίστας ρέφερι. Έχει πολύ καλή φήμη στην πατρίδα του και θεωρείται ένας από τους καλύτερους διαιτητές στην Ελβετία.

Διαβάστε επίσης