Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές κόντρα σε Ιταλούς! (videos)

Ολυμπιακός: Μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές κόντρα σε Ιταλούς! (videos)
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 - 12:09

Πολλά παιχνίδια έχει δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα σε ιταλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μερικά από αυτά τα παιχνίδια έχουν… βαφτεί «ερυθρόλευκα» και έχουν προσφέρει ξεχωριστές αναμνήσεις στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος έχει… γονατίσει σπουδαίες ιταλικές ομάδες, όπως η Γιουβέντους, η Ρόμα, η Λάτσιο και η Μίλαν, με τον στόχο να είναι ένας. Να προστεθεί και η Αταλάντα σε αυτήν την λίστα.

Ας ξεκινήσουμε, τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές κόντρα σε… Ιταλούς, με το πολύ ξεχωριστό παιχνίδι στην έδρα της Γιουβέντους στις 7 Δεκεμβρίου του 1999. Ας το πάρουμε από την αρχή. Ο Θρύλος τερματίζει 3ος στον όμιλο με Ρεάλ, Πόρτο και Μόλντε και περνάει στο Κύπελλο UEFA. Εκεί, τον περιμένει η Γιουβέντους, η οποία περνάει με 1-3 από το ΟΑΚΑ, με τον επαναληπτικό της Ιταλίας να προμηνύεται σκληρό παιχνίδι. Πράγματι, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε εξαιρετικά και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 1’, κατάφερε να το γυρίσει με δύο γκολ του Τζόρτζεβιτς στο 36’ και στο 84’ και να πάρει μια σπουδαία νίκη με 1-2, την οποία δεν κατάφερε να συνδυάσει με πρόκριση.

Πάμε τώρα, 7 χρόνια αργότερα, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ρόμα στις 31/10/2006 για το Champions League. Ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε από την Ρόμα στο Ολίμπικο, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Ο Θρύλος μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα στο 19’ με γκολ του Ζούλιο Σέζαρ, με τον Τότι να ισοφαρίζει στο 66’, ενώ προηγουμένως είχε αστοχήσει σε πέναλτι στο 32’, και έτσι το ματς ήρθε ισόπαλο με 1-1.

Στην επόμενη σεζόν ο Θρύλος βρήκε και πάλι στον δρόμο του μια ιταλική ομάδα. Αυτήν την φορά ήταν η Λάτσιο. Οι «ερυθρόλευκοι» σε όμιλο με Ρεάλ, Βέρντερ και Λάτσιο, τερμάτισαν 2οι, σε ισοβαθμία με την Ρεάλ με 11 βαθμούς, όμως για να το πετύχουν αυτό, πήραν μερικά σπουδαία αποτελέσματα. Ένα από αυτά ήταν το «διπλό» στο Ολίμπικο στις 28/11/2007. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει… ματσάρα κόντρα στην Λάτσιο και, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Πάντεβ στο 30’, κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι και να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» με γκολ των Γκαλέτι (35’) και Κοβάσεβιτς (64’).

Πάμε τώρα στην σεζόν 2014/2015, όπου ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στο Champions League με τις Ατλέτικο, Γιουβέντους και Μάλμε, τερματίζοντας στην 3η θέση με 9 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Γιουβέντους. Ο Θρύλος εκείνη την σεζόν είχε πάρει σπουδαίες νίκες κόντρα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία. Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Γιουβέντους στις 22/10/2014 και πήρε μια σπουδαία νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0, χάρη σε γκολ του Κασάμι στο 36’, «λυγίζοντας» την αντίσταση της σπουδαίας, εκείνη την σεζόν, Γιουβέντους.

Δεν μπορεί να λείπει από αυτό το άρθρο το παιχνίδι του Θρύλου με την Μίλαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Μίλαν στις 13/12/2018 για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Ο Θρύλος έψαχνε νίκη με δύο γκολ διαφορά, αλλά όχι όλα τα σκορ, για να περάσει στην επόμενη φάση μαζί με την Μπέτις και να πετάξει έξω την Μίλαν. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με γκολ του Σισέ στο 60’, με τον Ζαπάτα, με αυτογκόλ, μετά από μακρινό σουτ του Γκιγιέρμε, στο 70’ και γκολ στο 72’ να ανεβάζει το σκορ σε 2-1. Ο Θρύλος όμως ήθελε κι άλλο γκολ για να περάσει. Και το πέτυχε! Στο 81’. Ο Φορτούνης από την άσπρη βούλα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Τοροσίδης, έκανε το 3-1 και έφερε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων!

Διαβάστε επίσης