Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλα ανοιχτά για την πρόκριση...

Όλα ανοιχτά για την πρόκριση...
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 - 23:55

Το πάλεψε στην Ιταλία ο Θρύλος, προηγήθηκε με Τικίνιο, άντεξε για μία ώρα αγώνα απέναντι στην Αταλάντα, αλλά πλήρωσε λάθη δικά του και διαιτητική και εν τέλει ηττήθηκε 2-1, στον πρώτο αγώνα. Ο Τικίνιο στο 16’ έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό που άντεξε για μία ώρα αγώνα. Ο Τζιμσίτι με κεφαλιά στο 61’ και με σουτ στο 63’, μετά από ισάριθμα κόρνερ, έκαναν το 2-1 για την Αταλάντα. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στο Καραϊσκάκη, την Πέμπτη 24/2, στις 19:45.

Ο Μαρτίνς επέλεξε σχήμα με 3 στόπερ και τον Αγκιμπού Καμαρά δίπλα στον Εμβιλά, στο κέντρο, σε μία ρισκαδόρικη επιλογή. Στο πρώτο ημίχρονο, η Αταλάντα μπήκε δυνατά και με ενθουσιασμό, αλλά το καλό για τον Ολυμπιακό ήταν ότι σε αυτό το διάστημα δεν «έφαγε» φάσεις, πέρα από το σουτ του Μουριέλ στο 8’ (άουτ). Το... κακό ήταν ότι οι Ιταλοί κυριάρχησαν στον αέρα και απείλησαν ιδιαίτερα από τις στατικές φάσεις, κυρίως από τα κόρνερ του Μουριέλ! Στο 12’, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ιδανική αντεπίθεση, αλλά είχε το χειρότερο φινάλε: Ο Αγκιμπού άνοιξε στον Ρέαμπτσιουκ, αλλά εκείνος έκανε ένα κακό γύρισμα και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 13’ ο Μουριέλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πάσαλιτς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ευτυχώς ο Τολόι δεν βρήκε καλά τη μπάλα από κοντά. Ο Θρύλος «πάγωσε» το Μπέργκαμο, στο 16’: Ο Ονιεκουρού έδωσε στον Μασούρα, εκείνος στον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος φορ με δυνατό και πολύ όμορφο σουτ, έξω από την περιοχή, έκανε το 0-1 στο ματς! Στο 24’ ο Μουριέλ έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε στη γωνία του. Στο 34’ ο Ολυμπιακός έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία: Ο Μουριέλ έκανε μεγάλο λάθος στη μεταβίβαση στην άμυνα, ο Ονιεκουρού έκλεψε την μπάλα, αλλά το σουτ με το αριστερό δεν ήταν καλό και αστόχησε. Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δέχτηκε μεγάλη πίεση και ευτυχώς δεν το «πλήρωσε», με την Αταλάντα να κυριαρχεί στο ψηλό παιχνίδι. Στο 36’ ο Μουριέλ σέντραρε, ο Πάσαλιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε. Στο 37’ ο Μασούρας έβγαλε αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, πέρασε στον Αγκιμπού Καμαρά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 40’ ο Πάσαλιτς έπιασε και πάλι την κεφαλιά από το κόρνερ του Μουριέλ, αλλά και πάλι ήταν άστοχος, ευτυχώς για τον Ολυμπιακό. Και έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με το γκολ του Πεσίνα στο 45’ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι σχετικά με την κυριαρχία της Αταλάντα στον αέρα, με τη διαφορά πως αυτήν τη φορά ο Ολυμπιακός το «πλήρωσε». Και το «πλήρωσε» ακριβά. Βέβαια, πέρα από την «ερυθρόλευκη» αδυναμία σε αυτό το κομμάτι, το 1-1 ήρθε από ανύπαρκτο κόρνερ. Ο Πάσαλιτς αστόχησε σε κεφαλιά σε μονομαχία με τον Μανωλά, ο διαιτητής έδειξε κόρνερ και από την εκτέλεσή του στο 61’, ο Τζιμσίτι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-1. Νωρίτερα, στο 50’ ο Μπογκά και στο 54’ ο Μαλινόφσκι νικήθηκαν από τον Βατσλίκ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός είχε και νέα κακή αντίδραση, στο 63’, όπου ήρθε και το 2-1! Ο Σισέ απομάκρυνε την μπάλα από το κόρνερ, ο Αγκιμπού Καμαρά αιφνιδιάστηκε, ο Ρέαμπτσιουκ δεν έδιωξε καλά και ο Τζιμσίτι ξανά, στο 63’, διαμόρφωσε το 2-1, γυρίζοντας το ματς για την Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός έχασε μία τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-2 στο 77’: Ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος μπήκε στο 64’, έκανε την κάθετη στον Αγκιμπού Καμαρά, αλλά μετά το κοντρόλ του και προ του Μούσο έχασε τη μπάλα και μία μεγάλη στιγμή για τον Θρύλο. Και άλλη μία καλή στιγμή ήρθε στο 79’ με το σουτ του Εμβιλά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και δεν απείλησε περαιτέρω τον Μούσο. Κάπως έτσι τελείωσε το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο αλλά να μην καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση. Και τώρα, όλα για την πρόκριση στον Πειραιά...

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87’ Χάτεμπερ), Ντε Ρουν (72’ Φρόιλερ), Πεσίνα (46’ Κοπμάινερς), Πετσέλα, Μαλινόφσκι (65’ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46’ Μπογκά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85’ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64’ Μαντί Καμαρά), Ονιεκουρού (85’ Λόπες), Τικίνιο (72’ Ελ Αραμπί).

Διαβάστε επίσης