Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σκάνδαλο της ΕΠΟ για να σώσει Κωνσταντινίδη, Φύσσα

Το σκάνδαλο της ΕΠΟ για να σώσει Κωνσταντινίδη, Φύσσα
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 - 15:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μετεξεταστέα έμεινε η ΕΠΟ στην ολιστική μελέτη αφού δεν έχουν περάσει όλα όσα προβλέπονται με αποτέλεσμα να εκτεθούν στις FIFA, UEFA. Ένα από αυτά έχει να κάνει με την πρόβλεψη για ύπαρξη τεχνικού διευθυντή, με αποτέλεσμα να «συρθούν» στην πρόσληψή του, με απαίτηση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών.

Όμως, για να προσλάβουν τεχνικό διευθυντή θα πρέπει πρώτα η ομοσπονδία να τροποποιήσει το καταστατικό της, επειδή αν και η ολιστική μελέτη προβλέπει θέση τεχνικού διευθυντή, η ΕΠΟ την έβαλε κάτω από το... χαλί και δεν ψήφισε συγκεκριμένη διάταξη στο καταστατικό της, ενώ στην ολιστική μελέτη υπάρχει ολόκληρο άρθρο!

Γιατί έγινε αυτό; Μια εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι για να διασωθούν ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Κωνσταντινίδης και ο αθλητικός διευθυντής Τάκης Φύσσας, των οποίων τα συμβόλαια έσπευσαν να ανανεώσουν μέχρι το 2023, ενώ είχαν εισηγηθεί την παραμονή του Φαν'τ Σχιπ, άσχετα αν η ΕΠΟ άδειασε μετά την εντός έδρας ισοπαλία με το Κόσοβο, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να παραιτηθεί! Όμως, ο Κωνσταντινίδης και ο Φύσσας παρέμειναν!

Είναι απορίας άξιο πως η FIFA και η UEFA ενέκριναν το καταστατικό της ΕΠΟ, ενώ είχε πρόβλεψη για τεχνικό διευθυντή. Μάλιστα, σύμφωνα με την ολιστική μελέτη πρέπει να είναι πεπειραμένος πρώην ποδοσφαιριστής που να έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και να έχει διεθνές δίπλωμα προπονητικής, κατά προτίμηση UEFA Pro.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ολιστική μελέτη για τον τεχνικό διευθυντή:

Διαβάστε επίσης