Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δίκη Σαββίδη για την πιστόλα: Όλος ο πλανήτης είδε το όπλο, οι Δημητριάδης-Κομίνης όχι

Δίκη Σαββίδη για την πιστόλα: Όλος ο πλανήτης είδε το όπλο, οι Δημητριάδης-Κομίνης όχι
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 - 12:30

Δεν είδαν το όπλο του Ιβάν Σαββίδη, στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, οι Βασίλης Δημητριάδης και Γιώργος Κομίνης. Ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ και ο διαιτητής του ματς δεν είδαν το πιστόλι στη ζώνη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, επειδή, λέει, φορούσε μπουφάν. Αυτό υποστήριξαν στη δίκη για το περιβόητο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που έληξε με… μπούκα και πιστόλα στο χορτάρι. Και ποιοι είμαστε εμείς για να το αμφισβητήσουμε; Μόνο… όλος ο πλανήτης του είδε! Αφού το μπουφάν ο Ιβάν Σαββίδης το φόραγε αρχικά, αλλά μετά το έβγαλε.

Όπως και να ‘χει, καταγράφουμε και αφήνουμε στην κρίση του κοινού, όσα ειπώθηκαν:

«Έφτασε σε απόσταση περίπου 7-10 μέτρων για να διαμαρτυρηθεί. Δεν είναι σύνηθες, αλλά συμβαίνει να εισέρχονται παράγοντες στο γήπεδο» επισήμανε αρχικά ο Γιώργος Κομίνκης, ενώ ερωτηθείς για το όπλο απάντησε: «Δεν το αντιλήφθηκα. Από αξιωματούχους της ΑΕΚ πληροφορήθηκα για το όπλο. Έδειχναν κάτι στα κινητά τους, αλλά δεν είχα εκείνη τη στιγμή τη δυνατότητα να το διασταυρώσω».

Αναφερόμενος στον Μίχελ και τα «τελείωσες» που φαίνονταν στην κάμερα της τηλεόρασης, ο Κομίνης είπε: «Με πλησίασε ο Μίχελ, δέχθηκα φραστική επίθεση, μού είπε στα αγγλικά “ you are finished” (τελείωσες) και έκανε κάποιες κινήσεις με τα χέρια. Θεωρώ ότι η φράση αυτή ήταν περισσότερο ποδοσφαιρική αργκό, ότι η απόφαση (ακύρωσης του γκολ) θα προεξοφλήσει το τέλος μου από τη διαιτησία. Δεν φοβήθηκα εκεί τη στιγμή, ίσως η αδρεναλίνη, ίσως η σχεδόν 20ετής εμπειρία μου... Όφειλα να είμαι ψύχραιμος για να μην δημιουργήσω έκρυθμη κατάσταση».

Όσον αφορά τον Βασίλη Δημητριάδη, υποστήριξε επίσης ότι δεν αντιλήφθηκε το όπλο του Ιβάν Σαββίδη, που έκανε… διάσημο το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πέρατα της Γης. Ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ είπε ότι δεν το παρατήρησε, καθώς φορούσε μπουφάν. «Δεν αντιλήφθηκα το όπλο, δεν αισθάνθηκα φόβο. Στα αποδυτήρια που επιστρέψαμε, οι παίκτες είπαν ότι το είδαν, αλλά σε επίπεδο “ είδαμε, ακούσαμε”, κάποιοι δεν ήταν σίγουροι. Υπήρχε περισσότερο ανησυχία για την τύχη του (ακυρωθέντος) γκολ», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης