Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός-Αταλάντα: Αναλύουμε το πλάνο Μαρτίνς για πρόκριση!

Ολυμπιακός-Αταλάντα: Αναλύουμε το πλάνο Μαρτίνς για πρόκριση!
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 - 14:14

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος, για το μεγάλο ματς του με την Αταλάντα. Και ο στόχος είναι ένας και σαφής: Η νίκη και η πρόκριση. Με όποιο τρόπο και αν έρθει αυτή. Είτε έρθει στο 90λεπτο, είτε στην παράταση, είτε στα πέναλτι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος ΓΙΑ ΟΛΑ. Και είναι. Θα είναι. Πάμε λιγάκι να δούμε τι έχει δοκιμάσει στην προπόνηση ο Ολυμπιακός, ενόψει του αποψινού, μεγάλου ματς και να αναλύσουμε το πλάνο του. Η σκέψη του Πέδρο «κουμπώνω την ομάδα μου πάνω στην Αταλάντα» και πως αυτή θα εφαρμοστεί απόψε, στο χορτάρι του γηπέδου Καραϊσκάκη.

Πάμε με διάταξη: Με 3-4-3. Ο Ολυμπιακός θα παίζει 3-4-3 στην επίθεση και 5-4-1 στην άμυνα. Κάτι που κάνει και η Αταλάντα. Ο Πέδρο θεωρεί πως εφόσον η ομάδα του «κουμπώσει» ως… καθρέφτης επάνω σε αυτό που κάνει η αντίπαλός του, στο γήπεδο, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τη νικήσει ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και να την περάσει. Αυτό σημαίνει πχ. τα δύο εξτρέμ να μην παίζουν γραμμή, αλλά πέριξ του σέντερ φορ. Και ο σέντερ φορ να μην είναι… κατασκηνωμένος στην περιοχή. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν έχει σέντερ φορ-κολώνα. Αλλά παίκτες που κινούνται πέριξ και μέσα σε αυτή. Βγαίνουν, παίρνουν μπάλα, μοιράζουν, ανοίγουν το ματς στο πλάι και πάει λέγοντας…

Να αναφέρουμε εδώ πως ο Πέδρο δοκίμασε τετράδα πίσω, αλλά ελάχιστα. Και δεν φαίνεται να την προκρίνει.

Πάμε να δούμε πρόσωπα!

Βατσλίκ στο τέρμα.

Μανωλάς, Σισέ, Παπασταθόπουλος στην άμυνα, ως σέντερ μπακ, σε τριάδα. Δεξιά ο Μανωλάς, κεντρικός ο Σωκράτης, αριστερά ο Παπέ Σισέ.

Δύο φουλ μπακ, με τον Λαλά και τον Όλεγκ να παίρνουν την πλευρά. Και να αμύνονται, αλλά και να επιτίθενται.

Δύο κεντρικοί χαφ, με τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά να προκρίνονται. Πιο πίσω στην «ιεραρχία» είναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Δύο εξτρέμ, οι οποίοι όπως είπαμε… δεν θα είναι εξτρέμ. Αλλά πιο… περιφερειακοί επιθετικοί. Ονιεκουρού και Αγκιμπού Καμαρά, κατά 60%. Κατά 40% Μασούρας και Αγκιμπού Καμαρά. Περισσότερο δοκίμασε τον Νιγηριανό ο Πέδρο και λιγότερο τον Έλληνα εξτρέμ του. Και όλα δείχνουν ότι με αυτόν θα πάει.

Στην επίθεση ο Τικίνιο έχει σταθερά προβάδισμα, σε σχέση με τον Ελ Αραμπί, το τελευταίο διάστημα. Και όλα δείχνουν, με βάση τις δοκιμές ξαναλέμε, ότι σε αυτόν θα πάει ο Πέδρο. Έχει και το μομέντουμ, από το γκολ στο Μπέργκαμο και μπορεί να δώσει αυτό τον «αέρα», σε σχέση με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος παρά την ποιότητά του, το τελευταίο διάστημα μοιάζει λιγάκι εκτός φόρμας.

Αναλύσαμε το πλάνο Μαρτίνς. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι της ομάδας, ο Πέδρο ζήτησε επιτακτικά περισσότερη κατοχή. Καλή κυκλοφορία και να μην επιτρέψει ο Ολυμπιακός στην Αταλάντα να του παίρνει εύκολα την μπάλα. Πιστεύει ο Πέδρο πως όσο περισσότερο έχει την μπάλα η ομάδα του, τόσο πιο εύκολα θα φτάσει στον στόχο της…

Θα τα δούμε όλα στο χορτάρι του Καραϊσκάκη, το βράδυ…

Διαβάστε επίσης

Ποινή-χάδι για τον Ιβάν, κρίθηκε ένοχος με ποινή 25 μήνες φυλάκιση, με αναστολή!

Ποινή-χάδι για τον Ιβάν, κρίθηκε ένοχος με ποινή 25 μήνες φυλάκιση, με αναστολή!

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κρίθηκε ένοχος για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο περιβόητο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δείτε τι αναφέρει η πρόταση της εισαγγελέως και την ποινή-χάδι που του επιβλήθηκε.