Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποινή-χάδι για τον Ιβάν, κρίθηκε ένοχος με ποινή 25 μήνες φυλάκιση, με αναστολή!

Ποινή-χάδι για τον Ιβάν, κρίθηκε ένοχος με ποινή 25 μήνες φυλάκιση, με αναστολή!
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 - 15:21

Ένοχο έκρινε τον Ιβάν Σαββίδη το δικαστήριο, για την υπόθεση εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, με το όπλο, στο περιβόητο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με την απόφαση Κομίνη στο φινάλε. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του και του επιβλήθηκε ποινή… χάδι, φυλάκισης 25 μηνών με αναστολή, για τη γνωστή υπόθεση.

Οι εικόνες με τον Ιβάν να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο στη ζώνη έκαναν τον γύρο του κόσμου, θυμίζουμε. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την είσοδο στο γήπεδο, δίχως την επιβάρυνση για τη χρήση όπλου και για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι αν ο Ιβάν Σαββίδης είχε σκοπό με την εισβολή του να αποσιωπηθεί η ένταση, δεν τα κατάφερε. Και το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο από εκείνο που θεωρούσε πως θα συμβεί.

«Δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Δημιουργήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Αυτό, σε συνδυασμό με το όπλο που είχε στην κατοχή του, διακινδύνευσαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα».

Καταπέλτης για τον Σαββίδη ήταν και τα λόγια της εισαγγελέα σχετικά με την άδεια οπλοφορίας του, τονίζοντας πως: «Με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό, το να φέρει το όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Ο κατηγορούμενος λόγω της θέσης του αλλά και της υψηλής ασφαλείας που διαθέτει, δεν θα χρειαζόταν το όπλο ώστε να προστατευτεί».

Σε ό,τι αφορά τον Λούμπος Μίχελ, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και να αθωωθεί για την πράξη της απειλής (προς το πρόσωπο του διαιτητή στον οποίο φώναζε «τελείωσες»).

Τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν των κατηγοριών που τούς βαραίνουν τα έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάστε επίσης