Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και τώρα όλα για το νταμπλ!

Και τώρα όλα για το νταμπλ!
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 - 21:34

Μέχρι εδώ ήταν το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού! Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν καλή, ηττήθηκε από την ανώτερη Αταλάντα (0-3) και στο Καραϊσκάκη και στρέφει την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις. Και τώρα, όλα για το νταμπλ. Ο Μέλε στο 40’ και ο Μαλινόφσκι στο 67’ και στο 69’ πέτυχαν τα γκολ της Αταλάντα στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Τικίνιο στην κορυφή και πίσω του τους Ονιεκουρού και Αγκιμπού Καμαρά και έδειξε να πηγαίνει το ματς στο ρυθμό που ήθελε, χωρίς να παίρνει, δηλαδή, πολλά ρίσκα. Στο 7’, μάλιστα, δημιούργησε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Μαντί Καμαρά, με το αριστερό, εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Η Αταλάντα, η οποία είχε ένα σουτ με τον Μαλινόφσκι στο 5’ (μπλόκαρε ο Βατσλίκ) ήλεγξε το παιχνίδι και ανέβασε ρυθμό μετά το μισάωρο, αλλά δυσκολευόταν όχι μόνο να βρει γκολ αλλά και να δημιουργήσει. Στο 39’, μετά από αντεπίθεση των Ιταλών, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε καθοριστική προβολή προτού πλασάρει από κοντά ο Χάτεμπερ. Και στο 40’ ήρθε από το... πουθενά το 0-1, σε μία φάση που έδειξε να είναι ελεγχόμενη! Ο Μέλε έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, ο Λαλά τον πρόλαβε, μπήκε μπροστά του, αλλά αδράνησε και δεν έδιωξε και έτσι ο μπακ της Αταλάντα έβαλε το πόδι του, έκανε το πλασέ και σκόραρε! Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει μία καλή στιγμή στο 44’, αλλά η μπάλα από το βολέ του Εμβιλά μέσα από την περιοχή, έφυγε άουτ.

Ο Μαρτίνς «άφησε» το σχήμα με τους 3 στόπερ, έβγαλε τον Σισέ που είχε κίτρινη κάρτα και έβαλε τον Μασούρα, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1, με σκοπό να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πιέσουν και είχαν μία πρώτη υποψία ευκαιρίας στο δεύτερο ημίχρονο στο 51’ με την κεφαλιά του Τικίνιο. Όλα, όμως, τελείωσαν στο 67’, όταν ήρθε το 0-2 με το γκολ του Μαλινόφσκι με σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή. Μάλιστα, ο Ουκρανός μεσοεπιθετικός σήκωσε τη φανέλα του και έδειξε το μπλουζάκι που φορούσε με μήνυμα κατά του πολέμου που έχει ξεσπάσει στην πατρίδα του. Ο ίδιος έκανε και το 0-3, στο 69’, με δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή αυτήν τη φορά! Η απογοήτευση στον Ολυμπιακό ήταν πολύ μεγάλη και εμφανής, σε σημείο που δεν κατάφερε να κάνει τίποτα ως το φινάλε. Μέχρι εδώ, λοιπόν, ήταν φέτος το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46’ Μασούρας), Λαλά (67’ Βρουσάι), Μαντί Καμαρά, Εμβιλά (67’ Ελ Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκουρού (60’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (74’ Φαντιγκά).

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90’ Τσιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μέλε (83’ Πετσέλα), Μαλινόφσκι (84’ Μιχάιλα), Πεσίνα (61’ Κοοπμάινερς), Πάσαλιτς (56’ Μπογκά).

Διαβάστε επίσης