Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γι’ αυτό αποκλείστηκε από την Αταλάντα ο Ολυμπιακός!

Γι’ αυτό αποκλείστηκε από την Αταλάντα ο Ολυμπιακός!
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 - 16:51
Αρθρογράφος: Στράτος Ζαλούμης
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Μερικές φορές τα πράγματα που είναι μπροστά μας και τα οποία αναλύουμε ενδεχομένως να έχουν πολύ πιο απλή εξήγηση από αυτήν που προσπαθούμε να δώσουμε. Καλή ώρα με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Αταλάντα.

Με τη συνολική του παρουσία έδειξε πως δεν ήταν έτοιμος για ένα τόσο δυνατό διπλό τεστ. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε και αυτό ήταν φυσικό επακόλουθο. Τόσο λόγω της δικής του απόδοσης, όσο και της ανωτερότητας της Αταλάντα. Οι Ιταλοί έδειχναν πως είναι σε άλλο επίπεδο σε κάθε τομέα και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν και στα δύο παιχνίδια κάθε «ερυθρόλευκο» λάθος. Πατούσαν καλύτερα, πίεζαν ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο «εμποδίζοντας» την ομάδα του Μαρτίνς να κάνει κυκλοφορία και παιχνίδι κατοχής.

Όταν παίζεις με ομάδες τέτοιου επιπέδου, και η Αταλάντα έχει παρουσιάσει τρομερή εξέλιξη στα τελευταία χρόνια (σε τέτοιο σημείο που ήταν έκπληξη ο αποκλεισμός της από τους ομίλους του Champions League), δεν «επιτρέπεται» ούτε καν μέτριος να είσαι σε αυτά τα βράδια. Για να αποκλείσεις τέτοιες ομάδες και να κάνεις τόσο μεγάλες υπερβάσεις, πρέπει να είσαι στα καλύτερά σου. Και ο Ολυμπιακός, δεν ήταν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Γενικά ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός μέσα στη χρονιά, αλλά με την Αταλάντα πάλεψε όσο μπορούσε. Προσπάθησε, αλλά δεν του βγήκε. Αυτό είναι όλο. Δεν ήταν καλός και αποκλείστηκε από μία καλύτερη ομάδα. Αυτοί είναι δύο λόγοι. Τόσο απλοί. Τόσο ξεκάθαροι. Από εκεί και πέρα, είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο η ισοπέδωση.

Ήταν καλύτερη η Αταλάντα, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καν κοντά στο γνωστό του επίπεδο και κάπως έτσι ήρθε ο αποκλεισμός. Λογικό να υπάρχει απογοήτευση στον κόσμο. Απογοήτευση που την έχει «δημιουργήσει» η ίδια η ομάδα. Όταν τόσα χρόνια έχεις «συνηθίσει» σε υπερβάσεις και σε προκρίσεις απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, σε μία χρονιά που αυτή δεν ήρθε, είναι λογικό να δημιουργείται απογοήτευση. Και αυτή δείχνει και το επίπεδο της ομάδας. Να απογοητεύεσαι γιατί αποκλείστηκες από μία σπουδαία ομάδα...

Προχωράμε παρακάτω...

Διαβάστε επίσης