Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μαντί Καμαρά χρειάζεται τη δική του υπέρβαση

Ο Μαντί Καμαρά χρειάζεται τη δική του υπέρβαση
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 12:11

Σε αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες σεζόν (και ειδικότερα τις δύο προηγούμενες), κατά τις οποίες ο Μαντί Καμαρά ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, φέτος δυστυχώς κινείται σε ρηχά νερά. Η τροποποίηση του συστήματος, η είσοδος στην ενδεκάδα νέων παικτών και η μετατόπισή του στο κέντρο, σε χώρα στον οποίο δεν ήταν συνηθισμένος τα προηγούμενα δύο χρόνια, δεν τον βοηθά.

Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Γιατί το να παίζει «εξαρο-οκτάρι» αντί για «οκταρο-δεκάρι» δεν είναι τόσο μεγάλη αλλαγή, σε ό,τι αφορά τη θέση του, ώστε να δικαιολογεί τη σημαντική πτώση στην απόδοσή του, όπως αυτή καταγράφεται φέτος. Ο Μαντί έχει μείνει μακριά από τον καλό του εαυτό και με τη σεζόν να μπαίνει στην τελική ευθεία, είναι και εκείνος που χρειάζεται τη… δική του υπέρβαση.

Ο Αφρικανός μέσος κάτι… χρωστάει φέτος, στον Ολυμπιακό. Και για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, οφείλει να εμφανίσει τον γνωστό, καλό Μαντί Καμαρά, εκείνο τον box to box μέσο, ο οποίος μπορεί να κάνει σωτήριο τάκλιν στα όρια της περιοχής του Βατσλίκ, στη μία φάση και να… σκοράρει στην επόμενη! Αυτός είναι ο Καμαρά που ξέρουμε. Αυτός είναι ο Μαντί Καμαρά που γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βλέπουμε.

Προφανώς ο Μαντί δεν ξέχασε την μπάλα. Τα παραπάνω στοιχεία, η αδυναμία του να παίξει στο Κόπα Άφρικα, ο τραυματισμός που πέρασε, τα προβλήματα συνολικά μέσα στην ομάδα και οι αλλαγές σε συστήματα κλπ. σίγουρα έχουν επηρεάσει και έχουν παίξει τον ρόλο τους. Αλλά ο Μαντί καλείται όλα αυτά να τα ξεπεράσει και να βγάλει ξανά στο χορτάρι το γνωστό, καλό εαυτό του. Η σεζόν έχει δρόμο ακόμη μπροστά και ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης

Αντίδραση; Τρίποντο!

Αντίδραση; Τρίποντο!

Σημασία έχει η ομάδα να μείνει στο +11 και να προχωρήσει προς το νταμπλ. Αρχή με τον ΟΦΗ.