Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός δεν κατεβάζει το επίπεδό του για να βολευτεί

Ο Ολυμπιακός δεν κατεβάζει το επίπεδό του για να βολευτεί
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 12:47

Προσέξτε. Δεν υποτιμούμε ΚΑΜΙΑ ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν είναι το ίδιο να παίζεις στο Champions League ή στο Europa League, με το να παίζεις… πιο κάτω. Δεν έχει την ίδια βαρύτητα. Δεν έχει το ίδιο επίπεδο ομάδων, δεν έχει τους ίδιους δυνατούς αντιπάλους..

Και παρόλα αυτά, ξαναλέμε, δεν υποτιμούμε καμία διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, στοχεύει πάντα πιο ψηλά. Δεν έχει ως στόχο το να… βγει τρίτος στον όμιλο του Europa League, ώστε να πάει στο Conference League και να… πάει πιο μακριά. Όχι. Ο Ολυμπιακός θα έχει πάντα στόχο το να παίζει στο Champions League και αν εκεί δεν τα καταφέρει, να βλέπει το Europa League.

Για να το πούμε απλά, επειδή μας… τρέλαναν λίγο οι ευρω-στερημένοι με τους πανηγυρισμούς τους δυο μέρες και με τις… συγκρίσεις τους, με τον Ολυμπιακό: Ο Θρύλος δεν κατεβάζει το επίπεδό του για να βολευτεί. Μην τσιμπάτε από τους υπέρμετρους πανηγυρισμούς των απέναντι, επειδή πέρασαν ένα γύρο παραπάνω στο… τουρνουά της γειτονιάς. Ο Ολυμπιακός πάντα θα κοιτάζει πιο ψηλά. Και όχι πιο χαμηλά. Αυτά τα περίεργα τύπου «το επίπεδό μας ως ποδόσφαιρο έχει πέσει και πρέπει να στοχεύουμε στο Conference League» είναι για… άλλους. Όχι τον Ολυμπιακό.

Το άσχημο είναι ότι υπάρχει κόσμος, ο οποίος ακόμη… «τσιμπάει» από την προπαγάνδα των απέναντι. Ο οποίος, ωστόσο, αν έβλεπε τον Ολυμπιακό να στοχεύει να βγει… τρίτος στο Europa για να πάει στο Conference και να συνεχίσει μακριά στην Ευρώπη, αντί να παλέψει στα ίσα με τις μεγάλες ομάδες, θα έλεγε… «ρίχνει το επίπεδο ο Μαρινάκης».

Γι’ αυτό λέμε και ξαναλέμε. Ο Ολυμπιακός ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ το επίπεδό του! Δεν θα το ρίξει, για να… λέει ότι κάτι έκανε. Ούτε θα παίζει σε… τουρνουά 5Χ5 στο φινάλε, για να μετράει (δήθεν) διακρίσεις. Σαν τον Παναθηναϊκό που μετράει τίτλους σε τοπικά τουρνουά κατάντησαν και οι άλλοι. Δεν έχουν δει το εσωτερικό της φάσης των ομίλων του Champions League και μας λένε… «και πάσης Ευρώπης». Γελάμε.

Διαβάστε επίσης