Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Β': Πλήρωσε την αστοχία του!

Ολυμπιακός Β': Πλήρωσε την αστοχία του!
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 16:37

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός Β’ από τον Απόλλωνα Λάρισας στο Ρέντη, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μια μεστή εμφάνιση και ήταν ολοκληρωτικά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Ο Ολυμπιακός Β’ έχασε σωρεία ευκαιριών, έχοντας δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, με Φορτούνη στο 12’ και με τον Σουρλή το 44’. Ο Ολυμπιακός Β’ είδε τον Αστρά να κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις και δέχτηκε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα από τον Λεμάνγκ και έτσι υπέστη την ήττα, για την 21η αγωνιστικής της Super League 2. Μία αναμέτρηση, στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει αρκετές φορές στο παιχνίδι, όμως πλήρωσαν την αστοχία τους και γνώρισαν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα μετά και από το 2-1 στην έδρα της ΑΕΛ.

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε δυνατά στο γήπεδο, με στόχο να επιβληθεί κόντρα στους αντιπάλους του και να βάλει το γκολ που θα του δώσει από νωρίς το προβάδισμα. Στην αρχή οι Σουρλής και Μαρίνος ήταν ιδιαίτερα κινητικοί για τον Ολυμπιακό Β’, προσπαθώντας να ανοίξουν χώρους και να απειλήσουν τα καρέ του Αστρά. Η πρώτη, πραγματική, απειλή ήρθε στο 11ο λεπτό από τα πόδια του Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός απέφυγε με τρομερή προσποίηση τον αντίπαλό του και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Αστρά να λέει εντυπωσιακά «όχι» και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

Η πίεση του Ολυμπιακού Β’ συνεχίστηκε και στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι», και πάλι με τον Φορτούνη, «άγγιξαν» το 1-0. Ο Βοΐλης πίεσε καταπληκτικά και έκλεψε την μπάλα από την άμυνα του Απόλλωνα Λάρισας, «γύρισε» την μπάλα στον Φορτούνη, ο οποίος σούταρε και είδε την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς και να επιστρέφει στα πόδια του. Ξανά επιχείρησε σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι! Στη συνέχεια, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός Β’ διατηρούσε πλήρως τον έλεγχο, στο 21ο λεπτό ήρθε η πρώτη απειλή του Απόλλωνα, με τον Καραμόκο, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού Β', έπαιξε το «ένας εναντίον ενός» με τον Κουτσίδη, πάτησε περιοχή, όμως το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός Β’ αντέδρασε άμεσα και απείλησε και πάλι στο 24’, αυτή τη φορά με τον Ανδρούτσο. Ο διεθνής δεξιός μπακ των «ερυθρόλευκων» έκοψε την μπάλα στο αριστερό του πόδι και απείλησε με ένα διαγώνιο σουτ, με τον Αστρά, όμως, να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Με «εγκέφαλο» τον Φορτούνη ο Ολυμπιακός Β’ διατηρούσε την μπάλα στην κατοχή του σε όλο το πρώτο μέρος και στο 30’ μια απίστευτη κούρσα του Έλληνα μεσοεπιθετικού, κατέληξε σε ένα σουτ του Ανδρούτσου, ο οποίος είδε τον Τιμπουέ να βάζει την κόντρα και να παραχωρεί κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα έχασε μια, ακόμη, μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. ο Αποστολόπουλος με καταπληκτική ενέργεια πήρε την μπάλα στην αριστερή πτέρυγα, έκανε μια υπέροχη σέντρα, ο Ανδρούτσος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Αστράς είπε εντυπωσιακά «όχι» με τα ακροδάχτυλα, παραχωρώντας κόρνερ.

Η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα δεν σταμάτησε να πιέζει και να απειλεί τα καρέ του, εντυπωσιακού στο πρώτο 45λεπτο, Αστρά. Ο Ολυμπιακός Β’ έγινε και πάλι απειλητικός στο 43’, όταν ο Φορτούνης έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Πινακά, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά από την εστία του Απόλλωνα Λάρισας. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Θρύλος «άγγιξε» για ακόμη μια φορά το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν πολύ ωραία με τον Μαρίνο να δίνει την μπάλα στον Φορτούνη, ο οποίος στα όρια της περιοχής «άδειασε» έναν αντίπαλο, έδωσε την μπάλα εξαιρετικά στον Σουρλή, ο οποίος από τα αριστερά έκανε ένα πολύ ωραίο δεξί πλασέ, με την μπάλα όμως να μην… του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αστρά.

Ο Απόλλων Λάρισας είχε την πρώτη καλή στιγμή για το δεύτερο ημίχρονο με τον Σταματή να πιάνει μια πολύ καλή κεφαλιά και την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός Β’ αντέδρασε άμεσα και ανέβηκε στο γήπεδο, ψάχνοντας το γκολ που άξιζε, ώστε να ανοίξει το σκορ. Στο 52’ οι «ερυθρόλευκοι», απάντησαν στην ευκαιρία του Σταματή και, απείλησαν με τον Μαρίνο, ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή ενέργεια, «αδειάζοντας» δύο αντιπάλους του και δοκιμάζοντας ένα σουτ στην απέναντι γωνία, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός Β’ απείλησε και πάλι. Ο Φορτούνης βγήκε από τα δεξιά και επιχείρησε μια σέντρα στην περιοχή με στόχο τον Βοΐλη. Η μπάλα πέρασε από την άμυνα και κατέληξε στον Έλληνα επιθετικό του Ολυμπιακού Β’, ο οποίος σούταρε, αδύναμα, από πλεονεκτική θέση, με τον Αστρά να μπλοκάρει.

Η «ερυθρόλευκη» πίεση συνεχίστηκε. Η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα δεν επέτρεπε στον Απόλλωνα Λάρισας να πάρει μέτρα στο γήπεδο και στο 57’ έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία! Ο Φορτούνης, και πάλι, «έφτιαξε» μια φάση για τους συμπαίκτες του. Έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Μαρίνο, ο οποίος δοκίμασε να πλασάρει από πολύ καλή θέση τον Αστρά, όμως το έκανε αδύναμα και ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λάρισας μπλόκαρε αυτήν την προσπάθεια. Η πίεση του Ολυμπιακού Β’ συνεχίστηκε και στο 69’ ο Φορτούνης έδωσε μια πάσα στον Αλγκασίμ Μπα, ο οποίος από πλάγια θέση επιχείρησε να νικήσει τον Αστρά, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Και σε εκείνο το σημείο, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν γκολ. Ο Απόλλωνας στο 74’ άνοιξε το σκορ με τον Λεμάνγκ, ο οποίος μόλις είχε μπει στο παιχνίδι και σκόραρε, έπειτα από απόκρουση του Τζολάκη στο σουτ του Σταματή. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ολυμπιακός Β’ αναζητούσε την ισοφάριση, όμως οι προσπάθειες του δεν κατέληγαν σε… απειλητικές επιθέσεις, καθώς ο Απόλλων Λάρισας είχε «κλειστεί» στα καρέ του και περίμενε το σφύριγμα της λήξης.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Καρμπόνβικ, Κουτσίδης (81’ Τσέλιος), Καλογερόπουλος, Αποστολόπουλος, Σουρλής, Ανδρούτσος, Φορτούνης (72’ Λιάτσος), Μαρίνος, Βοΐλης (62’ Α. Μπα), Πινακάς.

Η ενδεκάδα του Απόλλωνα Σμύρνης (Θωμάς Γραφάς): Αστράς, Πετράκης, Καραμόκο (87’ Σούλτσε), Λίταινας, Λουκάς, Καλούσης, Μπαλογιάννης (85’ Ζιάκας), Κοζού, Νούσιος (72’ Λεμάνγκ), Σταματής, Τιμπουέ.

Διαβάστε επίσης