Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πετάει» ο Θρύλος! Σούπερ μπάλα, στο +12+1 και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

«Πετάει» ο Θρύλος! Σούπερ μπάλα, στο +12+1 και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022 - 21:21

Στην καλύτερή του εμφάνιση στη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός νίκησε μόνο 2-0 τον ΟΦΗ, παίζοντας σπουδαία μπάλα και έκανε άλλο ένα βήμα για το 47ο πρωτάθλημα! Στο +12+1 η διαφορά με τον ΠΑΟΚ και συνεχίζουμε! Ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 19’ και ο Ντουρμισάι με αυτογκόλ στο 89’ πέτυχαν τα δύο γκολ του Ολυμπιακού. Δοκάρι είχε ο Σισέ στο 85’, δύο ακυρωθέντα γκολ ο Ελ Αραμπί στο 11’ και στο 65’. Ο ΟΦΗ έμεινε στο 70’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιαννούλη.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν στα καλύτερά του. Από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του. Ορεξάτος σε όλο το διάστημα, δεν άφησε τον ΟΦΗ να πάρει ανάσα, σε φάση που το 1-0 των πρώτων 45 λεπτών, τον αδικεί ξεκάθαρα. Θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρία και τέσσερα γκολ, για πλάκα. Πέτυχε και άλλο ένα, στο 11’, αλλά δεν μέτρησε. Στο 2’, ο Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Στο 5’, μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Μασούρα να πλασάρει από κοντά και τον Επασί να αποκρούει. Στο 10’, ο Μπουχαλάκης, μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, έπαιξε κάθετα για Καρβάλιο, εκείνος πλάσαρε και ο Επασί απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 11’ ο Ολυμπιακός σκόραρε από κοντά με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR. Ο ίδιος ο διαιτητής πήγε να δει τη φάση και εν τέλει το ακύρωσε. Στο 16’ ο Μασούρας πλάσαρε από κοντά και πλάγια, από σέντρα του Ροντρίγκες και ο Επασί απέκρουσε ξανά σε κόρνερ, ενώ στο 17’ και στο 18’ ο Ολυμπιακός έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες. Πρώτα ο Εμβιλά αστόχησε από πολύ κοντά μετά από δύο κεφαλιές Σισέ και Ελ Αραμπί, και μετά ο Μασούρας προτού πλασάρει κόπηκε από τον Μαρινάκη. Ό,τι δεν μέτρησε στο 11’, μέτρησε στο 19’: Ο Γκάρι Ροντρίγκες, μετά από προσπάθεια και γύρισμα του Ελ Αραμπί, έκανε το πλασέ, με δύναμη και νίκησε τον Επασί για το 1-0! Σε ένα πολύ γεμάτο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον ΟΦΗ. Στο 25’, ο πολύ δραστήριος Κίτσος έκανε το γύρισμα, ο Καρβάλιο το πλασέ, η μπάλα κάπου βρήκε και πέρασε κόρνερ. Στο 27’, ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Ελ Αραμπί αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Βούρος (παραλίγο αυτογκόλ). Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες για τον Θρύλο: Στο 42’ ο Καρβάλιο έκανε ατομική ενέργεια και πάσα, αλλά ο Ελ Αραμπί με γυριστό σουτ αστόχησε. Ο Μαροκινός δεν βρήκε στόχο ούτε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από σέντρα του Γκάρι, πλάσαρε από κοντά (άουτ).

Με την ίδια ένταση και όρεξη συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο! Και με τον ίδιο ρυθμό δημιουργίας (και χαμένων) ευκαιριών! Στο 52’ ο Ροντρίγκες έκανε σέντρα-σουτ, αλλά ο Επασί απέκρουσε δύσκολα, όπως και στο 58’ στο τετ α τετ με τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι. Στο 65’ ο Λαλά δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο του ΟΦΗ απέκρουσε και πάλι σωτήρια για την ομάδα του. Δευτερόλεπτα αργότερα, στο ίδιο λεπτό, ο Ελ Αραμπί σκόραρε αλλά ακυρώθηκε και αυτό το γκολ για χέρι του Μασούρα στη διεκδίκηση της μπάλας. Στο 70’ ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιαννούλη. Ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα ανάμεσα στον αμυντικό του ΟΦΗ και τον Επασί, εκτός περιοχής, πέρασε τον πορτιέρο και δέχτηκε τράβηγμα από τον Γιαννούλη, με τον διαιτητή να δίνει φάουλ και κόκκινη στον στόπερ της Κρητικής ομάδας. Στο 73’ ο Βαλμπουενά, αμέσως μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, εκτέλεσε το φάουλ και ο Επασί έπεσε στη γωνία του και έδιωξε. Στο 74’ το σουτ του Καρβάλιο από μακριά κατέληξε ελάχιστα πάνω από την εστία του πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Ο ΟΦΗ απείλησε στο 75’ με το άστοχο σουτ του Καμάου, σε μία από τις ελάχιστες στιγμές που έκανε κάτι καλό επιθετικά. Στο 85’ ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μία τεράστια ευκαιρία, με τον Σισέ να κάνει την προβολή από το φάουλ του Βαλμπουενά αλλά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Εμβιλά αστόχησε από κοντά (και πλάγια). Τελικά, ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Σισέ να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Ντουρμισάι να σκοράρει με κεφαλιά στην εστία της ομάδας του για το 2-0 στο 89’. Το σουτ του Σισέ στο 94’ κατέληξε στην αγκαλιά του Επασί και ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ για τη 19η νίκη του σε 24 αγώνες! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, λέμε!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (83’ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο (91’ Φαντιγκά), Ροντρίγκες (73’ Βαλμπουενά), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61’ Καμάου), Μπουζούκης (81’ Λυμπεράκης), Τσιλιανίδης (46’ Γουές), Φαν Ντάινεν (46’ Ντουρμισάι), Λάμπρου (76’ Πασαλίδης).

Διαβάστε επίσης