Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Καρβάλιο μπορεί να αποτελέσει βάση για τη νέα σεζόν

Ο Καρβάλιο μπορεί να αποτελέσει βάση για τη νέα σεζόν
Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022 - 11:52

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση του Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος έχει δείξει ήδη ορισμένα εξαιρετικά στοιχεία. Δουλεύοντας εδώ, με την ομάδα, μπορεί να «δέσει» αρκετά, ώστε να γίνει βασικό στέλεχος. Το μόνο δεδομένο είναι ότι δεν του λείπει ποιότητα, ως ποδοσφαιριστής. Δείχνει να της… «μιλάει». Ο Καρβάλιο έχει μπει δυνατά στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού και δουλεύει πολύ καλά ήδη, υπό τις οδηγίες του Πέδρο.

Στο ματς με τον ΟΦΗ… ώπα λάθος. ΚΑΙ στο ματς με ΟΦΗ, ο Καρβάλιο έδειξε να έχει στοιχεία, τα οποία λείπουν από τον Ολυμπιακό. Στοιχεία ενός κλασσικού «δαντελένιου» δεκαριού, με τρομερή αντίληψη του γηπέδου, αλλά και δυνατότητα να δημιουργήσει… από το πουθενά. Αυτό το στοιχείο του, άλλωστε, αυτό το «διάβασμα» του παιχνιδιού, είναι που του δίνει την ώθηση, την οποία χρειάζεται, για να «φτιάχνει» φάσεις για τους συμπαίκτες του και να τους δίνει τις προϋποθέσεις, για να σκοράρουν. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι και ο ίδιος δεν κυνηγάει το να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός έχει όλη τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αξία του ποδοσφαιριστή από την Πορτογαλία. Ο Πέδρο έχει αρχίσει ήδη να βρίσκει τον ιδανικό τρόπο, για να τον «βάλει» για τα καλά, στο παιχνίδι της ομάδας του. Και να πάρει από εκείνον το καλύτερο δυνατό. Στο χέρι του Καρβάλιο είναι, από την πλευρά του, να βγάλει εδώ στην Ελλάδα τον καλύτερο εαυτό του. Ο Ζοάο Καρβάλιο μπορεί να αποτελέσει βάση για τη νέα σεζόν και έναν ποδοσφαιριστή-σημείο αναφοράς, για τον Ολυμπιακό του 2023.

Διαβάστε επίσης

Με μέτρο τα «πειράματα»

Με μέτρο τα «πειράματα»

Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Ο Μαρτίνς το ξέρει και δεν θα ρισκάρει με εκτεταμένο ροτέισον, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Κράτα το αήττητο

Κράτα το αήττητο

Ο Ολυμπιακός έχει και έναν έξτρα στόχο σήμερα, απέναντι στον Αστέρα.