Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωταθλητής είναι εκείνος που παίρνει αυτά τα ματς

Πρωταθλητής είναι εκείνος που παίρνει αυτά τα ματς
Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022 - 13:29

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνει από «μεγάλους» και «μικρούς» αντιπάλους. Βλέπει όλα τα ματς το ίδιο και φυσικά έτσι τα αντιμετωπίζει. Και για αυτό τον λόγο είναι πρωταθλητής και εν ενεργεία, αλλά και εν δυνάμει. Πρωταθλητής για τη σεζόν 2020-21, αλλά και όπως όλα δείχνουν, για τη σεζόν 2021-22.

Και όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά και τα τελευταία 3-4 χρόνια, αλλά και εν γένει, πρωταθλητής είναι σταθερά εκείνος που παίρνει αυτά τα ματς. Αυτά τα παιχνίδια, όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, ή την περασμένη Κυριακή, με τον ΟΦΗ. Παιχνίδια τα οποία άπαντες… περιμένουν να πάρει.

Προσέξτε. Δεδομένο δεν είναι τίποτα. Δεδομένη δεν είναι καμία νίκη, πριν αυτή κατακτηθεί. Ωστόσο, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, άπαντες περιμένουν να το πάρει το ματς και να προχωρήσει με τρίποντο και νίκη. Κάθε τι άλλο θα θεωρηθεί γκέλα μεγάλη και μεγάλη αποτυχία. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο.

Όμως ο Θρύλος έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα ματς έχει μάθει να τα παίρνει, διεκδικώντας το μέχρι τέλους. Διεκδικώντας μέχρι το φινάλε, όλα αυτά τα ματς, τα οποία ξέρει ότι ΠΡΕΠΕΙ να πάρει. Αυτό το «πρέπει» στον Ολυμπιακό δεν δημιουργεί άγχος, αλλά κίνητρο. Και αυτό το κίνητρο ο Ολυμπιακό το παίρνει και το κάνει νίκες.

Αυτά τα ματς είναι που κρίνουν στο φινάλε, τα… κουκιά. Όχι τα ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι το «αλατοπίπερο». Έχει αποδειχθεί και αυτό ιστορικά. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει με μία βάση δυνατή, στέρεα. Να παίρνει όλα τα ματς που πρέπει να παίρνει. Και στη συνέχεια να τονίζει την υπεροχή του, εμφατικά, παίρνοντας και τα ντέρμπι και αφήνοντας τους αντιπάλους του, στην κούρσα του τίτλου, ακόμη πιο πίσω.

Ματς όπως το αποψινό (19:00) με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Θρύλος έχει κάνει συνήθεια να τα κάνει δικά του. Και για αυτό τον λόγο είναι πάντα πιο κοντά από όλους τους άλλους, στην κατάκτηση του τίτλου. Όπως και τώρα.

Διαβάστε επίσης

Με μέτρο τα «πειράματα»

Με μέτρο τα «πειράματα»

Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Ο Μαρτίνς το ξέρει και δεν θα ρισκάρει με εκτεταμένο ροτέισον, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.