Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

5άρα σε ένα ημίχρονο ο απολαυστικός Ολυμπιακός!

5άρα σε ένα ημίχρονο ο απολαυστικός Ολυμπιακός!
Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022 - 20:51

Άλλο ένα ηχηρό μήνυμα τίτλου έστειλε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν απολαυστικός στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλε (σε αυτό το διάστημα) πέντε γκολ στον Αστέρα Τρίπολης (5-1). Ο Παπασταθόπουλος στο 52’, ο Μασούρας στο 54’ και στο 57’, ο Μπουχαλάκης στο 67’ και ο Ροντρίγκες στο 84’ σημείωσαν τα γκολ του Θρύλου. Ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε στο 74’ με τον Καρμόνα. Επόμενο παιχνίδι και τελευταίο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη (6/3, 19:00).

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Δεν είχε καμία σχέση με όλα εκείνα τα στοιχεία που έβγαλε στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Στο 13’ ο Μαντί Καμαρά απείλησε με σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 20’ ο Τικίνιο έπιασε την κεφαλιά από κοντά και ο Τασουλής έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 30’ ο Αστέρας απείλησε με το βολέ του Καπίγια, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε σταθερά. Στο 36’ ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά και απομάκρυνε ο Τασουλής. Στο 38’ ο Αστέρας απείλησε με το σουτ του Βαλιέντε, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 39’ οι φιλοξενούμενοι είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Βαλιέντε (οφσάιντ). Ο Βρουσάι με ατομική ενέργεια και σουτ (λίγο πάνω από την εστία) αστόχησε στο 42’, ενώ στο 45’ ο Ολυμπιακός είχε τεράστια ευκαιρία: Ο Καρβάλιο έκανε ατομική ενέργεια, πήρε ο Ελ Αραμπί, έδωσε στον Εμβιλά και εκείνος πλάσαρε άστοχα.

Ό,τι δεν έδειξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, το έβγαλε στο δεύτερο και μέχρι το 57’ είχε πάει το ματς στο 3-0! Βέβαια, όλο το παιχνίδι το έχει αλλάξει ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος μπήκε και έδωσε άλλη ποιότητα. Στο 52’ από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Θρύλο! Και στο 54’ ήρθε και το 2-0: Ο Καρβάλιο έφυγε στην κόντρα, έβγαλε στον Μασούρα και εκείνος με πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Στο 57’ ήρθε και το 3-0! Ο Βρουσάι έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μασούρας με κεφαλιά ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και βρήκαν και 4ο γκολ! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μπουχαλάκης με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 4-0 στο 67’! Ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε σε 4-1 στο 74’ με τον Καρμόνα, αλλά ο Ολυμπιακός φύλαγε κι άλλο γκολ: Μετά από υπέροχη ανάπτυξη, ο Ρέαμπτσιουκ γύρισε στον Ροντρίγκες και εκείνος με πλασέ έκανε το 5-1 στο 84’. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο Καραϊσκάκη, με τον Βατσλίκ να αποκρούει στο 90’ το τετ α τετ με τον Σονί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46’ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (46’ Βαλμπουενά), Καρβάλιο, Μασούρας (73’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35’ λ. τρ. Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Τασουλής, Βαλιέντε (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο (68’ Κανελλόπουλος), Καπίγια (46’ Ριέρα), Κρέσπι, Καρμόνα, Καστάνο, Μπενίτο (68’ Σόνι), Σαντόνια (58’ Τιλίκα), Χριστόπουλος.

Διαβάστε επίσης