Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός αξίζει το πρωτάθλημα με 40 βαθμούς διαφορά

Ο Ολυμπιακός αξίζει το πρωτάθλημα με 40 βαθμούς διαφορά
Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022 - 11:41

Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ρίξουν τον Ολυμπιακό από την κορυφή. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να πάρουν εκείνοι τον τίτλο και να αφήσουν τον Ολυμπιακό πίσω. «Εξυγίαναν» ό,τι μπορούσαν και δεν μπορούσαν, προκειμένου να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς του Ολυμπιακού και να πανηγυρίσουν εκείνοι. Με αυτή τη σειρά. Τους ενδιέφερε πρώτα να χάνει ο Ολυμπιακός και μετά να νικούν εκείνοι.

Απέτυχαν παταγωδώς. Επί τρεις σεζόν σερί, ο Ολυμπιακός τους αφήνει πίσω… έτη φωτός. Και τώρα τελευταία έχουν αρχίσει νέο… τροπάρι. Ότι δεν είναι υγιές για το ποδόσφαιρό μας το να το παίρνει μια ομάδα με τόσο μεγάλη διαφορά. Αποτυπώνεται σε διάφορες εκφράσεις της «εξυγίανσης».

Ξεκαθαρίζουμε το εξής: Ο Ολυμπιακός αξίζει το πρωτάθλημα με 40 βαθμούς διαφορά. Και λίγο είναι το +15 αυτή τη στιγμή. Πρωτίστως γιατί ο ίδιος είναι καλύτερος και δευτερευόντως γιατί οι άλλοι είναι… ανύπαρκτοι. Και δεν είναι επ’ ουδενί υπεύθυνος για την… ανυπαρξία των αντιπάλων του και την έλλειψη ανταγωνισμού στη Σούπερ Λιγκ. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης να ρίξουν το επίπεδο της ομάδας, για να καταφέρουν οι άλλοι να τον φτάσουν. Χρήμα να βάλουν και να φτιάξουν ομάδες κανονικές. Να μην αρκούνται στα… 6-5 στην ΕΠΟ, που πανηγύριζαν κατά τις τελευταίες εκλογές της ΕΠΟ.

Απλά θα το πούμε, αφού δεν το καταλαβαίνουν. Όταν εκείνος που κυνηγάει τον Ολυμπιακό στη μάχη του πρωταθλήματος βάζει 5 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του και εκείνος που έχει το πρωτάθλημα και παίρνει και το φετινό, βάζει 10 εκατομμύρια ευρώ, είναι δεδομένο ότι ξεκινάει την κούρσα για το επόμενο, από την pole position. Και ότι θα κάνει και του χρόνου πλάκα… Όση «εξυγίανση» και αν του ρίξουν στον δρόμο του. Αν θέλουν, το καταλαβαίνουν. Αν όχι, του χρόνου στο -40, στο -50 και στο -60.

Διαβάστε επίσης