Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ουδείς ασχολείται με αυτή την ΕΠΟ

Ουδείς ασχολείται με αυτή την ΕΠΟ
Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022 - 21:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ κάνει τα πάντα για αποδείξει ότι κανείς δεν την παίρνει σοβαρά υπόψη. Το συμπέρασμα που βγαίνει από την επιστολή που έστειλε στις FIFA, UEFA, με την οποία κατάγγειλε δήθεν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, είναι ότι μια που τη διάβασαν, αν την διάβασαν, και μια που την ξέχασαν.

Όπως δεν έγινε ποτέ στο τέλος Ιανουαρίου η τριμερής συνάντηση (ΕΠΟ, FIFA και UEFA, Αυγενάκης) που είχε εξαγγείλει ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημητρίου, έτσι και οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές δεν ασχολήθηκαν και με τα νέα καμώματα της ΕΠΟ. Προφανώς, στο Πάρκο Γουδή δεν έχουν καταλάβει ότι εκτός από το οικονομικό εμπάργκο, έχουν αποκλειστεί γενικώς, καθώς για τις FIFA, UEFA δεν υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και παράλληλα προέχουν άλλα πράγματα που πρέπει να κάνει η ΕΠΟ. Δεν της συγχωρούν την καθυστέρηση στην υλοποίηση της ολιστικής μελέτης και δεν ξεχνούν ότι δεν την ψήφισε στο 100 %.

Με την επιστολή στις FIFA, UEFA, για δήθεν κρατική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ΕΠΟ έψαχνε αφορμή, προκειμένου να διαταραχθούν οι καλές σχέσεις της κυβέρνησης και του Αυγενάκη με τις FIFA, UEFA. Απόδειξη των καλών σχέσεων τους ότι οι υπερκείμενες αρχές σε πρόσφατη επιστολή τους ανέφεραν ότι θα έχουν επαφές με την κυβέρνηση και η ΕΠΟ δεν θα συμμετέχει, απλά θα ενημερώνεται. Δεν έχει ξαναγίνει να αποκλειστεί ομοσπονδία από συζητήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Από την επιστολή της ομοσπονδίας («θεωρούμε θεμελιώδη την άμεση επέμβασή σας»), την οποία υπογράφουν ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης φαίνεται και το άγχος της ΕΠΟ να προδικάσει τις εξελίξεις.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, «φάουλ για κόκκινη κάρτα» υπάρχει στην ανακοίνωση της ΕΠΟ κατά του Αυγενάκη καθώς η ομοσπονδία αναφέρει ότι η ολιστική μελέτη «αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας στενής συνεργασίας των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας». Όμως, είναι γνωστό σε όλους ότι είναι αποτέλεσμα του μνημονίου που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ στις 25/2/20.

Άρα, πώς να τους πάρουν σοβαρά υπόψη;

Διαβάστε επίσης