Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είμαστε έτοιμοι για έναν Ολυμπιακό με Βρουσάι, Σουρλή, Ξενιτίδη, Κίτσο;

Είμαστε έτοιμοι για έναν Ολυμπιακό με Βρουσάι, Σουρλή, Ξενιτίδη, Κίτσο;
Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022 - 13:19

Δεν ρωτάμε με κακό τρόπο, έτσι; Μην παρεξηγηθούμε. Αυτό που θέλει πρώτα να βλέπει ο ΓΑΥΡΟΣ, είναι τον Ολυμπιακό να προοδεύει, να πετυχαίνει, να νικά. Είμαστε, ως ένα βαθμό, μαθημένοι με αυτό τον τρόπο και δεν είμαστε… εύκολοι, στο να συνηθίσουμε μια ομάδα, η οποία δεν θα είναι πρωταγωνίστρια παντού. Το λέμε γιατί εδώ και λίγο καιρό υπάρχει, από πλευρά φιλάθλων του Θρύλου, ή έστω μιας μερίδας αυτών, ένα «ρεύμα», μια τάση. Ο κόσμος δείχνει να ζητάει ολοένα και πιο πολύ να βλέπει νέα παιδιά στην ομάδα. Είμαστε όμως έτοιμοι για αυτό το βήμα;

Είμαστε έτοιμοι για έναν Ολυμπιακό με Βρουσάι, Σουρλή, Ξενιτίδη, Κίτσο; Είναι δεδομένο ότι με το να βάλει ο Μαρτίνς όλα αυτά τα παιδιά στην ομάδα, να ποντάρει επάνω τους, για να χτίσει έναν Ολυμπιακό του «αύριο», όπως λέμε, σίγουρα θα ρισκάρει. Οι ποδοσφαιριστές είναι ταλαντούχοι, αλλά τους λείπει η εμπειρία. Τους λείπει η πείρα, αν προτιμάτε. Γι’ αυτό τον λόγο βλέπουμε διαρκώς τον Πέδρο να βάζει νεαρά παιδιά στην ομάδα, αλλά με μέτρο. Με τρόπο. Με σχέδιο. Με πλάνο.

Ο Ολυμπιακός θα βάλει αυτά τα παιδιά στην ομάδα. Και όσοι αξίζουν θα παίξουν. Ο Μαρτίνς έχει δείξει ότι δεν… μασάει και δεν έχει… κόλλημα να βάλει νεαρούς στην ομάδα. Να τους δώσει ευκαιρίες. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μονομιάς και αυτομάτως. Θα γίνει σταδιακά και με τρόπο. Τον τρόπο τον έχει ο Μαρτίνς και ξέρει πότε ένας παίκτης είναι έτοιμος, να μπαίνει και να παίρνει τις ευκαιρίες του. Και έτσι θα το πράξει.

Διαβάστε επίσης