Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει

Για αυτό κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει
Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022 - 13:40

Εντάξει, είναι εξ αρχής λιγάκι άτοπο το να βάλουμε στη ζυγαριά τον Ολυμπιακό, με τους άλλους. Δεν έχει κανένα μέτρο σύγκρισης, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με τους ανταγωνιστές της. Με τον πεναλτάκια ΠΑΟΚ και την ανήμπορη να κοντράρει τον Θρύλο, όπως αποδείχθηκε, ΑΕΚ. Καλά, για τον ΠΑΟ ούτε λόγος. Μακριά οι δύο ομάδες. Όλο και πιο μακριά, ο πάλαι ποτέ μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού…

Αν όμως καθίσει κανείς και αναλύσει ένα σημαντικό στοιχείο, όπως θα το αναλύσουμε εμείς ακριβώς παρακάτω, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί γιατί κανείς δεν μπορεί να νικήσει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Γιατίο θα πάρει… αέρα τα ντέρμπι και στα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός έχει αυτό που ΔΕΝ έχουν οι άλλοι… Ποιο είναι αυτό; Ένα πλούσιο ρόστερ.

Ένα ρόστερ το οποίο δίνει στον Πέδρο Μαρτίνς τη δυνατότητα να βγάζει τον ένα παίκτη και να βάζει τον άλλο, δίχως να αλλάζει, δίχως να αλλοιώνεται η ταυτότητα της ομάδας του. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δουλέψει και δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμη και όταν προκύπτουν προβλήματα, τα οποία επιτάσσουν αλλαγές, αυτές οι αλλαγές γίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε δεν αλλάζουν την εικόνα του Ολυμπιακού.

Προσέξτε, δεν μιλάμε για αλλαγή σε διάταξη, εν προκειμένω. Αλλά μιλάμε για αλλαγές σε πρόσωπα. Βγαίνουν οι Σωκράτης-Μανωλάς, μπαίνουν οι Σισέ-Μπα, ή αλλάζουν εν γένει τα κεντρικά αμυντικά δίδυμα; Η ποιότητα διατηρείται. Παίζουν στο κέντρο Μπουχαλάκης-Εμβιλά, Εμβιλά-Καμαρά, Μπουχαλάκης-Καμαρά; Η ποιότητα διατηρείται. Ακόμη και αν ο Μαντί δεν είναι στα καλύτερά του. Αλλάζει εξτρέμ ο Πέδρο; Βάζει Μασούρα αντί Ονιεκουρού, ή Βαλμπουενά αντί Μασούρα; Η ποιότητα διατηρείται. Βγαίνει ο Ελ Αραμπί, μπαίνει ο Τικίνιο; Γκολ ο Θρύλος. Και έτσι και αλλιώς… Πάει ο Αγκιμπού στο πλάι, για να μπει ο Καρβάλιο 10άρι; Παραμένει καλός δημιουργικά ο Θρύλος. Εκτελεί στατικές φάσεις ο Καρβάλιο; Καλές. Εκτελείς στατικές φάσεις ο Βαλμπουενά; Καλές. Εκτελεί στατικές φάσεις ο Μασούρας; Καλές.

Υπάρχει ποιότητα. Και πληρότητα. Ακόμη και με τα προβλήματά του, ο Θρύλος παραμένει ποιοτικός. Δεδομένα δεν θα σου βγουν όλες οι μεταγραφές. Έτσι είναι. Αλλά ακόμη και αυτό να συμβαίνει, το βάθος στο ρόστερ και η ποιότητα όλων των παικτών, βοηθά τον Μαρτίνς να διατηρεί πάντα υψηλό, αλλά και σταθερό, το επίπεδο της ομάδας του. Για αυτό και κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει. Κανείς δεν καταφέρνει να τον νικήσει. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός μετρά 47 και προχωράει…

Διαβάστε επίσης