Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πλέι οφ και εξετάσεις για τη νέα σεζόν

Πλέι οφ και εξετάσεις για τη νέα σεζόν
Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2022 - 12:54

Κακά τα ψέματα. Η εικόνα του Ολυμπιακού στο «Βικελίδης» δεν άρεσε. Και έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα την οποία ο Ολυμπιακός εμφάνισε στα ματς με ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, στα δύο αμέσως προηγούμενα ματς, σε σχέση με εκείνο στη Θεσσαλονίκη.

Και ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα δεν χάρηκε από την εικόνα της ομάδας του, απέναντι στον Άρη. Δεν είναι η ήττα που προβληματίζει. Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός πορεύεται προς το 47ο και πως ΑΥΤΟΣ είναι ο στόχος του. Όχι το αήττητο. Το αήττητο ήταν κάτι… έξτρα. Αλλά δεν απασχολεί σοβαρά μια ομάδα, η οποία έχει πανηγυρίσει τόσα τρόπαια.

Αυτό που απασχολεί είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να εμφανιστεί ξανά καλύτερος, στα προσεχή ματς. Δεν επιτρέπεται η ομάδα να θεωρήσει από τώρα ότι η σεζόν τελείωσε. Γιατί θα το πληρώσει, καθώς όπως είναι σαφές, την… περιμένουν στη γωνία. Την περιμένουν στη γωνία να… της κάνουν ζημιά.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να πατήσει ξανά γκάζι και να εμφανίζεται στα προσεχή ματς όπως πρέπει. Με εικόνα και αύρα πρωταθλητή και όχι με κακή εικόνα, όπως κόντρα στον Άρη. Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς οφείλουν να αντιληφθούν ότι περνούν εξετάσεις. ΟΚ, όχι όλοι, υπερβολή. Είναι σαφές όμως ότι ένα κομμάτι του ρόστερ θα είναι, στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου, υπό εξέταση. Υπό κρίση. Και υπό στενότερη παρακολούθηση.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να μπει την επόμενη σεζόν ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ σε όλες του τις υποχρεώσεις. Και σε αυτό το πλαίσιο, θα κάνει το καλοκαίρι την απαραίτητη εκκαθάριση. Και θα διαμορφώσει αναλόγως το ρόστερ του, με αποχωρήσεις παικτών που δεν έχουν να προσφέρουν «το κάτι παραπάνω» και προσθήκες νέων, καλύτερων. Δεδομένο αυτό. Αυτό που δεν είναι δεδομένο είναι η θέση ορισμένων παικτών στο ρόστερ της επομένης σεζόν. Για αυτή θα πρέπει να παλέψουν και να δείξουν, στα ματς που έρχονται, ότι αξίζουν να την έχουν. Ειδάλλως…

Διαβάστε επίσης