Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ που προκαλεί και εκτίθεται με αποφάσεις-εκτρώματα

Η ΕΠΟ που προκαλεί και εκτίθεται με αποφάσεις-εκτρώματα
Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 - 17:26
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η ΕΠΟ που προκαλεί την κυβέρνηση αλλά και τις FIFA, UEFA με αποφάσεις-εκτρώματα. Με πρόσχημα την ολιστική μελέτη ισοπεδώνουν τα πάντα για να στελεχώσουν με το «έτσι θέλω», με δικούς τους ανθρώπους, την Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης αλλά και να εκθέσουν την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, προκειμένου να την απαξιώσουν. Τόσο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Τάκης Αγραφιώτης όσο και η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Λίνα Σουλούκου... χτύπησαν το «καμπανάκι» στην ομοσπονδία.

Σχετικά με τη στελέχωση της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ Τάκης Αγραφιώτης έθεσε θέμα στη συνεδρίαση της ομοσπονδίας καθώς τα πρόσωπα που αποφάσισαν να τη στελεχώσουν έπρεπε να τα εισηγηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ, όμως δεν υπάρχει και η ομοσπονδία θα τον εκλέξει την 1η Ιουνίου. Μάλιστα, ο κ. Αγραφιώτης έφερε το παράδειγμα της επιλογής του Εκτελεστικού Διευθυντή που η FIFA, UEFA απαγόρευσαν να οριστεί μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος. Αρα, το ίδιο έπρεπε να γίνει και με την προαναφερόμενη Επιτροπή, ειδικά από τη στιγμή που το άρθρο 52, παράγραφος 3 του καταστατικού της ΕΠΟ αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να προτείνει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της επιτροπής». Τι θα γίνει αν ο νέος πρόεδρος δεν θέλει τη συγκεκριμένη επιτροπή; Εκείνο που τους... έκαιγε είναι να βάλει τρία μέλη η ΑΕΚ και δυο ο ΠΑΟΚ;

Κάπου στην ομοσπονδία μπερδεύτηκαν ή δίνουν την εντύπωση ότι αγχώνονται για να μη χάσουν τα ηνία τα μπλοκ του βορρά και του νότου που ελέγχονται από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αντίστοιχα. Ο Παναγιώτης Δημητρίου είναι αναπληρωτής πρόεδρος δεν είναι πρόεδρος και επ' αυτού είχαμε και τις αντιρρήσεις του Αγραφιώτη στην απόφαση της στελέχωσης της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης. Όμως, στην ΕΠΟ δεν πτοήθηκαν και όρισαν τα πρόσωπα, προκαλώντας και πλήγμα ανεξαρτησίας της συγκεκριμένης επιτροπής με το... καλημέρα. Μάλιστα, η FIFA και η UEFA δεν ρωτήθηκαν σχετικά με τα πρόσωπα που η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει άρον άρον για τη στελέχωση αυτής της επιτροπής.

Αντίθετα, δεν συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η συνεδρίαση της οποίας είχε οριστεί μετά αυτή της Εκτελεστική Επιτροπής της ΕΠΟ. Ο λόγος είναι ότι Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Λίνα Σουλούκου, που είναι μέλος της, έθεσε θέμα νομιμότητας των αποφάσεών της με δεδομένο ότι σε αυτή πρέπει να συμμετέχουν τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρός της, ενώ η ΕΠΟ δεν έχει πρόεδρο. Η συνεδρίαση δεν έγινε και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ θα εξετάσει το θέμα.

Διαβάστε επίσης