Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμφύλιος στην ΕΠΟ για το Πανθεσσαλικό Στάδιο

Εμφύλιος στην ΕΠΟ για το Πανθεσσαλικό Στάδιο
Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 - 23:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η απόφαση της ΕΠΟ για να γίνουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο οι δυο πρώτοι αγώνες της Εθνικής για το Nations League (με την Κύπρο ή την Εσθονία στις 9 Ιουνίου και με το Κόσοβο στις 12 Ιουνίου) πάρθηκε μετά από συμφωνία του προσωρινού εκτελεστικού διευθυντή Ιάκωβου Φιλιππούση με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Αυτή η απόφαση αποτέλεσε... άδειασμα του μέλους της ΕΕ της ΕΠΟ, προέδρου της Επιτροπής Διοργανώσεων και (κυρίως) προέδρου της ΕΠΣ Αχαϊας, Άγγελου Δανιήλ ο οποίος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά του, επειδή πίεζε η Εθνική να παίξει στο Παμπελλονησιακό Στάδιο. Τζάμπα πηγαίνει και αναπληρωτής ταμίας Κώστας Ντάσιος στο Πάρκο Γουδή.

Είναι το δεύτερο... άδειασμα του Δανιήλ. Το πρώτο με την κλήρωση του κυπέλλου, το δεύτερο με την απόφαση για το Πανθεσσαλικό αντί για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν μπορεί να κάνει διεθνείς αγώνες γιατί απέχει πάνω από 1,5 ώρες από αεροδρόμιο.

Η Πάτρα απέχει 1,5 ώρες από το «Ελ. Βενιζέλος» και έχει δικό της αεροδρόμιο στον Άραξο στα 20' από την πόλη.

Αν και ένα θέμα υπήρχε με τους χλοοτάπητες και των δυο προαναφερόμενων γηπέδων. Τι είδους έλεγχο έκαναν;

Επιπλέον, το Πανθεσσαλικό δεν είναι έτοιμο. Ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να αναλάβει υποχρέωση να γίνουν βελτιωτικά έργα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις που θέτει η UEFA για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων.

Παράλληλα η επιλογή του Πανθεσσαλικού είναι η απόδειξη ότι η ΕΠΟ έχασε τη μπάλα με την έδρα της Εθνικής. Την πήραν από το Καραϊσκάκη, όμως η λύση του Ολυμπιακού Σταδίου απέτυχε καθώς η ομάδα έπαιζε μεταξύ συγγενών και φίλων, με αποτέλεσμα, για το μέλλον, να καταφεύγουν σε λύσεις ανάγκης. Στο ΟΑΚΑ δεν γινόταν να παραμείνει επειδή τον Ιούνιο δεν παραχωρείται καθώς έχουν προγραμματιστεί συναυλίες, ενώ η Λεωφόρος Αλεξάνδρας θα είναι κλειστή για να γίνουν εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα. Επίσης, δεν εξέτασαν την λύση της Τούμπας επειδή υπάρχει η αίσθηση ότι θα αντιδρούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης