Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόκληση απαξίωσης των αλλαγών από την ΕΠΟ

Πρόκληση απαξίωσης των αλλαγών από την ΕΠΟ
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 - 22:42
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί η ΕΠΟ να διατυμπανίζει ότι κινείται στους ρυθμούς της ολιστικής μελέτης, όμως με βάση τις αποφάσεις που παίρνει υπάρχει άρωμα απαξίωσης των αλλαγών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο τρόπος της επιλογής της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, μιας σημαντικής επιτροπής. Ενώ δεν υπάρχει πρόεδρος στο Πάρκο Γουδή έσπευσαν άρον άρον να ορίσουν τη συγκεκριμένη επιτροπή και δημιούργησαν την αίσθηση ότι θέλουν να... καπελώσουν τον επόμενο πρόεδρο, ειδικά αν είναι κοινής αποδοχής, καθώς με βάση το καταστατικό «ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να προτείνει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της επιτροπής». Αρα, αν προσφύγει κάποιος στο Διαιτητικό Δικαστήριο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες η απόφαση να ακυρωθεί.

Επιπλέον δεν έχει λογική η ΕΠΟ να ορίσει αυτούς που θα την ελέγχουν και χωρίς να έχει βάλει κριτήριο τα προσόντα αυτών που θα στελεχώσουν την Επιτροπή Ελέγχου. Για να είναι ανεξάρτητη έπρεπε να επιλεγεί μετά από διαγωνισμό.

Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης είναι μια σημαντική Επιτροπή. Ο ρόλος της είναι να ελέγχει αν οι αποφάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ είναι με βάση τους κανονισμούς, θα ελέγχει τις συμβάσεις της ΕΠΟ. Γενικά «θα επιβλέπουν, καθοδηγούν και παρακολουθούν την ΕΠΟ όσον αφορά ζητήματα χρηστής διακυβέρνησης, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνου». Ακόμη, θα έχει την ευθύνη και για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας Ομοσπονδίας.

Στην ΕΠΟ, άλλη μια απόδειξη ότι είναι στον κόσμο τους, δεν έχουν αντιληφθεί ότι η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει να θέσουν όριο συμμετοχής τεσσάρων Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα κάθε ομάδας της SL. Παρόλα αυτά θέλουν να συζητήσουν το θέμα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που όποια απόφαση να πάρει, θα καταπέσει σε περίπτωση που κάποιους την προσβάλει.

TAGS

Διαβάστε επίσης