Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Λευκή» ισοπαλία στο Ρέντη

«Λευκή» ισοπαλία στο Ρέντη
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 - 18:53

Ισόπαλος με 0-0 ήρθε ο Ολυμπιακός Β' με τον Ηρακλή στο Ρέντη για την 24η αγωνιστική της Super League 2. Οι παίκτες του Αριέλ Ιμπαγάσα έκαναν μια καλή εμφάνιση, έχασαν ευκαιρίες και είχαν την κατοχή, όμως δεν κατάφεραν να βάλουν το γκολ της νίκης. Απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Παλαβράκη, χωρίς όμως να βρουν δίχτυα. Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα από το τελευταίο ματς στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό, με τον Ολυμπιακό Β' να άξιζε σήμερα κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, δείχνοντας τις προθέσεις του να επιτεθεί και να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν από την αρχή τον Ηρακλή και κυνήγησαν το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα, σε μια αναμέτρηση που κυνηγούν τη νίκη για να πλησιάσουν την 5άδα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5’ με τον Ολυμπιακό να χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Σουρλή. Ο Βοΐλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πήρε την μπάλα από τον Κωστή και γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι στον Σουρλή. Ο μέσος του Ολυμπιακού Β' έκανε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε και η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 10’. Ο Ντόι τροφοδότησε τον Κωστή, ο οποίος έξω από την περιοχή επιχείρησε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα είχε τροχιά προς το «γάμα» της εστίας του Παλαβράκη, με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Ηρακλής απείλησε για πρώτη φορά στο 18’. Ο Ναπολιτάνο επιχείρησε ένα «ξερό» σουτ από μακριά, με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό Β’ να έχει όμως τον έλεγχο. Ο Σουρλής ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο 45λεπτο, καθώς ήλεγχε τον χώρο του κέντρου και κέρδισε όλες τις μονομαχίες που έδωσε, ενώ δεν δίσταζε να «κουβαλάει» την μπάλα και να διανύει πολλά μέτρα, προσπαθώντας να δημιουργήσει χώρους στους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός Β’ απείλησε και πάλι στο 28’ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κωστή, με τον Παλαβράκη όμως να αποκρούει σταθερά και να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο Ηρακλής απείλησε στο 35’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ναπολιτάνο. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πορεία προς το τέρμα, όμως ο Τζολάκης αντέδρασε εξαιρετικά και την έδιωξε σε κόρνερ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, με τον Ολυμπιακό Β’ να έχει το πάνω χέρι στο πρώτο 45λεπτο και να έχει χάσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε και στο δεύτερο μέρος με την πρόθεση να πιέσει. Μπήκε δυνατά και κέρδισε κόρνερ, από το οποίο προήλθε η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους. Ο Κωστή έπιασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σουρλής βγήκε εντυπωσιακά στο δεξί άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού, πάτησε περιοχή και «γύρισε» την μπάλα στον Βοΐλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να βάλει το πόδι του και να απειλήσει την εστία του Παλαβράκη, με την μπάλα να περνάει από όλους.

Ο Ηρακλής απείλησε στο 72’ όταν το σουτ του Τομάς κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε μια ακόμη καλή στιγμή, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη, σε νέο κόρνερ. Ο Ολυμπιακός Β’ αντέδρασε και στο 80’ βγήκε απειλητικά μπροστά, με τον Μπα να γυρίζει την μπάλα στην περιοχή, βρίσκοντας τον Βοΐλη. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού προσπάθησε να κάνει κοντρόλ και να πάρει μπροστά του την μπάλα για να απειλήσει από πλεονεκτική θέση, όμως έκανε κακό κοντρόλ και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Παλαβράκη.

Στο 85' ο Σουρλής, συνεργάστηκε όμορφα με τον Βοΐλη και έβγαινε μόνος του με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή μετά από εκπληκτική κούρσα και ενώ η άμυνα του Ηρακλή ήταν εκτός θέσης, όμως ο Παπαστεριανός τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δίνει κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα! Στο 87’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μια ακόμη καλή στιγμή, με τον Βοΐλη να τροφοδοτείται όμορφα από τον Νίκολιτς αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ολυμπιακός Β’: Τζολάκης, Καρμπόβνικ (89’ Νταμπό), Κινκουέ, Μπαγκαλιάνης, Αποστολόπουλος, Σουρλής, Ντόι, Λιάτσος (66’ Μαρίνος), Κωστή (71’ Νίκολιτς), Βοΐλης (89’ Πινακάς), Α.Μπα.

Ηρακλής: Παλαβράκης, Πανάγου, Σγουρής (46’ Χρουσιέλ), Παπαστεριανός, Πήλιος, Τομάς (90+2' Γιουμπιτάνα), Ναπολιτάνο (77’ Σίλβα), Πατράλης, Μασούρας (77’ Κάκκο), Καρτσαμπάς (90+2' Μπαστακός), Άλεξιτς.

Διαβάστε επίσης