Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εξαντλήθηκε η ανοχή της Κυβέρνησης και των FIFA, UEFA για την ΕΠΟ

Εξαντλήθηκε η ανοχή της Κυβέρνησης και των FIFA, UEFA για την ΕΠΟ
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 - 00:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γιατί η ΕΠΟ άρχισε ξαφνικά να διατυμπανίζει ότι θα υλοποιήσει την ολιστική μελέτη; Κάθε άλλο παρά δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα, όπως επίσης είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος ότι η ομοσπονδία κάνει τα... δικά της με τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί στο καταστατικό της.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα ξεκίνησαν μετά την επιστολή δυσαρέσκειας των FIFA, UEFA στις 23 Δεκεμβρίου 2021. Όχι μόνο τους ζήτησαν εξηγήσεις για την καθυστέρηση αλλά επέβαλαν ενημέρωση για την πορεία της υλοποίησης των αλλαγών, συνεπώς πρόκειται για αλλαγές που επιβάλλουν και όχι για εισηγήσεις, όπως λένε στην ομοσπονδία.

Τότε, δηλαδή με αφορμή τη συγκεκριμένη επιστολή, στο Πάρκο Γουδή άρχισαν να φοβούνται την επιβολή διοικούσας επιτροπής. Ξέρουν καλά ότι η ολιστική μελέτη εντάσσεται «στα θέλω» των FIFA, UEFA. Ήδη, το πρώτο μέτρο είναι η επιβολή οικονομικού εμπάργκο, άρα αν οι ξένοι κληθούν να πάρουν δεύτερο, οι πληροφορίες δεν αποκλείουν ότι θα είναι η επιβολή διοικούσας.

Ξαφνικά η ΕΠΟ πάει να ...μεταμορφωθεί σε μια κανονική ομοσπονδία, όμως δεν πείθει κανέναν. Αφενός υπάρχει το παρελθόν και το παρόν, άλλωστε δεν είχε και δεν έχει διαψευστεί ότι οι μισοί επιλέχθηκαν από την ΑΕΚ και οι άλλοι μισοί από τον ΠΑΟΚ. Για αυτό και δεν τους είχαν εμπιστοσύνη ούτε κλήρωση κυπέλλου να κάνουν! Ολόκληρο βιβλίο γεμίζουν οι προκλήσεις τους και το ότι είναι μια ακατάλληλη ομοσπονδία μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος και μέσω των αλλαγών που επιβάλει η ολιστική μελέτη.

Το τέλος της ανοχής της Κυβέρνησης, φαίνεται και από τις δηλώσεις του Αυγενάκη, κυρίως, όμως, εξαντλήθηκε η ανοχή των FIFA, UEFA. Σα να μην έφτανε που από την ΕΠΟ έκαναν «παζάρια» για να ...κόψουν όσα δεν τους βόλευαν από την ολιστική μελέτη, μετά «έθαψαν» και τις αλλαγές που ψήφισαν και τις θυμήθηκαν όταν τους στρίμωξαν, όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Αυτή η ΕΠΟ δεν εγγυάται για τίποτα και κανείς δεν πιστεύει ότι έχει αλλάξει...

Οσο η ομοσπονδία δεν αλλάζει, είναι δεδομένο ότι θα βουλιάζει. Σημασία έχουν τα πρόσωπα που θα κληθούν να εφαρμόσουν την ολιστική μελέτη. Μέχρι τώρα στο Πάρκο Γουδή δείχνουν ότι θέλουν να προσαρμόσουν στα μέτρα τους τις αλλαγές του καταστατικού, επειδή τους... βολεύει να κάνουν μια τρύπα στο νερό.

Ηδη, οι FIFA, UEFA σταμάτησαν την αναβάθμιση του Ιάκωβου Φιλιππούση στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή για να μη δεσμευτεί ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ και ανέλαβε προσωρινά τη θέση. Θέμα υπάρχει και με τον ορισμό της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης καθώς ο Παναγιώτης Δημητρίου είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και δημιουργείται το ερώτημα στο αν είχε δικαίωμα να προτείνει την στελέχωσή της.

Διαβάστε επίσης

Αρχίζουμε! Εμείς play, αυτοί off

Αρχίζουμε! Εμείς play, αυτοί off

Θρύλος είσαι και για το 47ο φουλάρεις! Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στις 19:00 στη «μάχη» των πλέι οφ, απέναντι στον Άρη, στο Καραϊσκάκη.