Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό είναι το πλάνο για νίκη στην πρεμιέρα των πλέι οφ!

Αυτό είναι το πλάνο για νίκη στην πρεμιέρα των πλέι οφ!
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 - 14:16

Η ώρα για το μεγάλο, πρώτο ματς των πλέι οφ, απέναντι στον Άρη του Μπούργος, έφτασε. Ο Θρύλος ρίχνεται στη «μάχη», στην τελική ευθεία, πριν την κατάκτηση του 47ου τίτλου στην ένδοξη ιστορία του. Και στο πρώτο του ματς, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, θέλει να νικήσει. Θέλει να επανέλθει στις νίκες, για να το πούμε πιο σωστά και ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπει στον εαυτό του να κάνει απόψε νέα «γκέλα» απέναντι στον Άρη. Δεν επιτρέπει να πάρει από αυτό το ματς κάτι λιγότερο από τη νίκη, η οποία θα τον κρατήσει μπροστά στη βαθμολογία και με διαφορά από τους διώκτες του. Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να έχει εύκολο έργο, απέναντι στον αποδεκατισμένο ΠΑΣ, στην Τούμπα και έτσι ο Θρύλος δεν θέλει επ’ ουδενί, να χάσει με το «καλημέρα» στα πλέι οφ, μέρος του μεγάλου πλεονεκτήματος, το οποίο έχει, μπαίνοντας σε αυτά.

Έτσι θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να κάνει δικό του ματς με τον Άρη. Αναλύουμε τις σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς, για την πρώτη «μάχη» σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Για διάταξη ο Πέδρο δείχνει να προκρίνει το 4-3-3. Και αυτό γιατί το σενάριο να μην αρχίσει ο Αγκιμπού στο βασικό σχήμα, είναι υπαρκτό και αρκετά πιθανό. Αναλύουμε τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση:

Στο τέρμα θα είναι ο Τόμας Βατσλίκ.

Στην άμυνα, οι Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτης και Μανωλάς. Είναι πιθανό θέση στα στόπερ να βρει και ο Σισέ, αντί ενός εκ των δύο Ελλήνων. Φυσικά ο Πέδρο τον δοκίμασε, επίσης, αφού ο Σενεγαλέζος είναι σημαντική μονάδα, για τον Ολυμπιακό.

Στο κέντρο, αναμένουμε τριάδα, με τους Εμβιλά-Μπουχαλάκη-Μαντί Καμαρά να αναμένεται να τη συνθέσουν. Σε περίπτωση 4-3-3 αυτό.

Αν προτιμηθεί αυτή η διάταξη, όπως φαίνεται και ο Πέδρο πάει με την… «αγία τριάδα» του στον άξονα, δύσκολα θα δούμε βασικό τον Αγκιμπού στα άκρα. Το πιο πιθανό σενάριο, για αυτή τη διάταξη, είναι Μασούρας και Γκάρι να πάρουν τις πτέρυγες.

Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να δούμε τον Ελ Αραμπί. Έχει προβάδισμα έναντι του Τικίνιο, αφού και σκόραρε στο «Βικελίδης» και σε καλή κατάσταση έδειξε, συνολικά.

Το… άλλο σύστημα

Σε περίπτωση που οι πρώτες δοκιμές του Πέδρο γίνουν… δεύτερες, τότε αυτό που θα προκριθεί θα είναι το 4-2-3-1. Δεν αναμένουμε δηλαδή σήμερα να δούμε… τριάδα στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός παίζει καλά με τετράδα πίσω και η αλήθεια είναι πως του πάει.

Στην περίπτωση του 4-2-3-1 λοιπόν, μια αλλαγή αναμένουμε να έχουμε. Μια αλλαγή, η οποία δεν επηρεάζει την άμυνα, αλλά το κέντρο και την επίθεση. Στο 4-2-3-1, λογικά θα βγει από την τριάδα του άξονα ο Μαντί και θα μπει σε αυτή ο Αγκιμπού, για να κάνει το ‘δεκάρι’ πίσω από τον Ελ Αραμπί. Κατά τα άλλα, αναμένουμε η ομάδα να παραμείνει απαράλλαχτη, σε σχέση με αυτά που σας περιγράψαμε πιο πάνω.

Αυτά δοκίμασε ο Πέδρο. Όπως πάντα, τονίζουμε ότι μιλάμε για πιθανή ενδεκάδα, με βάση τις δοκιμές. Δεν μας είπε κανείς από τον Ολυμπιακό… «έτσι θα παίξουμε». Ρεπορτάζ κάνουμε, συλλέγουμε στοιχεία και σας τα μεταφέρουμε. Η ουσία είναι μία… Να νικήσει ο Θρύλος! Πάμε!

Διαβάστε επίσης