Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Παγίδα» με Κουτσιαύτη

«Παγίδα» με Κουτσιαύτη
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 - 11:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η τελευταία φορά που ο Μένιος Κουτσιαύτης (Άρτας) σφύριξε ματς της Super League ήταν στις 20 Φεβρουαρίου, στο παιχνίδι Λαμία-Απόλλων 1-2, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και έναν μήνα ορίζεται στο ματς της Κυριακής (20/3) ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Στο προαναφερόμενο παιχνίδι Λαμία-Απόλλων 1-2 ο 44χρονος διαιτητής χρειάστηκε VAR για να βγάλει κόκκινη κάρτα σε βάρος του Ντεντάκη της Λαμίας καθώς αρχικά είχε δείξει κίτρινη ενώ ο Απόλλωνας φώναξε για το πέναλτι που έδωσε σε βάρος του στο τέλος του ματς. Για αυτό και από τότε ο Κουτσιαύτης ορίστηκε μια φορά τέταρτος (ΠΑΟΚ-Ιωνικός 1-1) και μια φορά VAR (ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1).

Ο Κουτσιαύτης είναι ο διαιτητής που έδωσε συνολικά τέσσερα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε δυο παιχνίδια του. Δυο στο ΠΑΟΚ-Απόλλων 4-1 για την 8η αγωνιστική και άλλα δυο στο ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης για την 15η αγωνιστική.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό έχει σφυρίξει δυο ματς πρωταθλήματος και δυο Κυπέλλου:

1) Στο ματς της 3ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1, στο 39', αρχικά, καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μπρούνο Αλβες, όμως μετά πήγε στο VAR και το πήρε πίσω, επειδή θεώρησε ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ-ανακάλυψη από τον Μπα! Θυμίζουμε ότι το ματς ήταν στο 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

2) Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Βόλος 2-1, για την 11η αγωνιστική, καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Βόλου στο 9' και δεν γινόταν να μη δώσει αυτό υπέρ του Ρέαμπτσιουκ στο 80', απόδειξη ότι συμφώνησαν όλοι οι τηλεκριτικοί (Σπάθας, Βαρούχας, Κάκος), όπως επίσης και ο Κλάτενμπεργκ, πως υπήρξε ανατροπή του Μολδαβού από τον Ρομέρο.

3) Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-0, στο δεύτερο ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, δικαιώθηκε από το VAR (Γκάμαρης), καθώς δεν υπήρχε επιθετικό φάουλ του Τικίνιο στο 2-0.

4) Στο πρώτο ματς Κυπέλλου Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 2-1, στις 19 Ιανουαρίου, δεν είχε δύσκολη φάση.

Βοηθοί, τέταρτος και AVAR από τη Θεσσαλονίκη!

Βοηθοί του Κουτσιαύτη στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός θα είναι οι Δημητριάδης και Νικολαΐδης (Μακεδονίας), τέταρτος ο Γκορτσίλας (επίσης από τη Θεσσαλονίκη). Στο VAR θα είναι ο Γκάμαρης (Αθηνών), Πάτρας (Μακεδονίας). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Τοπούζης (Τρικάλων).

Διαβάστε επίσης