Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι σημαίνουν για την ομάδα τα «γκάζια» Μαρτίνς

Τι σημαίνουν για την ομάδα τα «γκάζια» Μαρτίνς
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 - 10:15

Οφείλει ο Μαρτίνς να το ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους. Διαρκώς. Και ας φαίνεται λίγο αχρείαστο. Δεν είναι. Και οι ποδοσφαιριστές άνθρωποι είναι. Και είναι λογικό, ως ένα μικρό βαθμό βέβαια, το να αισθάνονται λιγάκι… χαλαροί, όταν βλέπουν ότι κανείς από τους εν Ελλάδι αντιπάλους τους δεν μπορεί να τους πλησιάσει, να τους απειλήσεις, πόσο μάλλον να τους νικήσει.

Ωστόσο, σε μια τέτοια συνθήκη είναι που κρύβεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Αυτός ο κίνδυνος της χαλάρωσης και της ηρεμίας, ενώ η «μάχη» μαίνεται. Δεν επιτρέπεται στον πρωταθλητή Ελλάδας, εν δυνάμει και εν ενεργεία, να επαναπαύεται. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να επαναπαύεται, ενώ η «μάχη» είναι σε εξέλιξη.

Ο Ολυμπιακός έχει δρόμο μπροστά του. Και δύο τίτλους να κατακτήσει. Αν υπάρχει κάποιος στο Ρέντη, ο οποίος νιώθει ότι η σεζόν τελείωσε, σφάλλει. Τα «γκάζια» του Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του, όπως αυτά αποτυπώνονται από το ρεπορτάζ που «βγαίνει» από το Ρέντη, έχουν ως στόχο να κρατήσουν την ομάδα σε εγρήγορση. Αλλά και να προλάβουν φαινόμενα, τα οποία δεν αρμόζουν στον Ολυμπιακό. Όπως η χαλάρωση, για παράδειγμα.

Ο Θρύλος έχει μπροστά του το πρωτάθλημα, την κατάκτηση του οποίου οφείλει να επιβεβαιώσει και μαθηματικά. Έχει μπροστά του την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και κατ’ επέκταση του νταμπλ, το οποίο λαχταρά, ως οργανισμός. Έχει μπροστά του στόχους σημαντικούς. Το +12 στο πρωτάθλημα και το γεγονός ότι δεν συνεχίζει στην Ευρώπη, δεν σημαίνουν ότι η σεζόν τελείωσε.

Ο Μαρτίνς θέλησε να ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές του ότι όποιον «συλλάβει» σε φάση… χαλάρωσης, θα τον αφήνει στον πάγκο, ή στο… Ρέντη. Αυτό είναι σαφές και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις ο κόουτς. Στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζουν μόνο μαχητές. Πάντα. Μήνυμα για το -άμεσο και όχι μόνο- μέλλον, λοιπόν, από τον προπονητή του Ολυμπιακού, προς τους παίκτες του. Μένει να φανεί αν το έλαβαν.

Διαβάστε επίσης