Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Β': Πάλεψε, όμως δεν τα κατάφερε στη Βέροια

Ολυμπιακός Β': Πάλεψε, όμως δεν τα κατάφερε στη Βέροια
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 - 16:40

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ο Ολυμπιακός Β’, καθώς γνώρισε την ήττα στην έδρα της πρωτοπόρου, του Α’ ομίλου, Βέροιας με 1-0, για την 25η αγωνιστική της Super League 2. Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Πασάς στο 15’ με κοντινή προβολή. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, όμως ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο και έχασαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Σουρλή.

Μια δύσκολη αποστολή είχε να φέρει εις πέρας ο Ολυμπιακός Β’ σήμερα στην έδρα της πρωτοπόρου Βέροιας. Και οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσουν και να ανοίξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό Β’ να φτιάχνει το παιχνίδι του από την άμυνα, προσπαθώντας να «σπάσει» αυτή την πίεση των γηπεδούχων. Ένα παιχνίδι χωρίς καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, με τη Βέροια να έχει την κατοχή, αλλά χωρίς να απειλεί. Κατάφερε, όμως, να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον πρώτο σκόρερ της Super League 2, Πασά. Στο 15’, ο Μουχάλης έκανε μια σέντρα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Γιακουμάκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στον Πασά, ο οποίος με προβολή από κοντά νίκησε τον Τζολάκη και έκανε το 1-0 για τη Βέροια.

Ο Ολυμπιακός Β’ μετά το γκολ που δέχτηκε, προσπάθησε να ανέβει στο γήπεδο και να πάρει μέτρα, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τα καρέ του Βελλίδη. Οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν περιοχή στο 21’ με τον Μαρίνο, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Κωστή, αλλά στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, είδε τον Πεταυράκη να παρεμβαίνει με σωτήριο τάκλιν και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Με πρωταγωνιστή τον Σουρλή, ο Ολυμπιακός Β’ προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι και να κυκλοφορήσει την μπάλα, ώστε να απειλήσει τη Βέροια.

Η Βέροια, όμως, αντέδρασε και στο 26’ έχασε μια καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Η ομάδα του Δερμιτζάκη βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Μούργο να γυρίζει την μπάλα στον Πασά, ο οποίος από το σημελιο του πέναλτι προσπάθησε να απειλήσει με πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα όμως να περνάει έξω από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός Β’ στο 33’ βγήκε με προϋποθέσεις στην επίθεση, χωρίς να καταφέρει να κάνει τελική προσπάθεια, σε μία φάση που έδειχνε ως ιδανική ευκαιρία για γκολ. Ο Κωστή έκλεψε την μπάλα από τον Μούργο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και έβγαλε μπροστά τον Ολυμπιακό Β’. Προσπάθησε να βρει τον Σουρλή στα δεξιά, με την μπάλα του όμως να είναι, ίσως, λίγο πιο δυνατή από όσο θα την ήθελε ο Σουρλής, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ και είδε τον Βελλίδη να βγαίνει και να πέφτει στα πόδια του, μπλοκάροντας την μπάλα και προλαβαίνοντας το σουτ του νεαρού μέσου του Ολυμπιακού.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έβαλε στο παιχνίδι τον Αμπντουλαγιέ Νταμπό στο ημίχρονο, και έκανε πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό Β’, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να προσφέρει πολλή ενέργεια στους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός Β’ ανέβηκε στο δεύτερο μέρος, με πρωταγωνιστή τον Σουρλή, ο οποίος απείλησε δύο φορές σε διάστημα δύο λεπτών. Πρώτα, στο 50’, όταν και με εξαιρετική ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 52’, ο Σουρλής και πάλι απείλησε τον Βελλίδη. Ο Νταμπό έδωσε στον Κωστή, ο οποίος βρήκε τον Σουρλή, με τον μέσο των «ερυθρόλευκων» να επιχειρεί μια προσποίηση, με την οποία έβγαλε εκτός φάσης δύο αντιπάλους και να σουτάρει, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Βέροια αντέδρασε και απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με τον σκόρερ Πασά, ο οποίος πέρασε τον Μπαγκαλιάνη και επιχείρησε ένα σουτ, με τον Τζολάκη να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει την μπάλα, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τη Βέροια να οπισθοχωρεί και να δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό Β’ να ανέβει στο γήπεδο, με το παιχνίδι να μετατρέπεται σε… μονότερμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός Β’ απείλησε και πάλι στο 82’ με τον Λιάτσο, ο οποίος επιχείρησε ένα περίτεχνο πλασέ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βελλίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει και να κρατήσει το «μηδέν» στην εστία του. Η Βέροια απείλησε στο 88’ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μούργου, με τον Τζολάκη, να μπλοκάρει χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ολυμπιακός Β’: Τζολάκης, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κινκουέ, Νίκολιτς, Ντόι (46’ Νταμπό), Ξενιτίδης, Σουρλής, Μαρίνος (69’ Λιάτσος), Κωστή (86’ Α. Μπα), Βοΐλης

Βέροια: Βελλίδης, Μουχάλης, Σκόνδρας, Δημόπουλος (77’ Παπαχρήστος), Πεταυράκης, Οικονόμου, Γαβριηλίδης, Μούργος, Φοφανά (61’ Κουατένγκ), Πασάς (77’ Καπνίδης), Γιακουμάκης (67’ Κάτσε).

Διαβάστε επίσης