Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον σταμάτησαν με το έτσι θέλω!

Τον σταμάτησαν με το έτσι θέλω!
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 - 17:32

Δύο βαθμούς έχασε ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα με το 1-1 επί του ΠΑΣ για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Ή, αν προτιμάτε, δύο βαθμούς του στέρησαν στα Γιάννενα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο παιχνίδι, αλλά το γκολ της ισοφάρισης έχει έρθει από χέρι και κακώς μέτρησε! Ο Ελ Αραμπί στο 45+1 σκόραρε για τον Ολυμπιακό, ο Περέα ισοφάρισε στο 70’ μετά από χέρι του Ντομίνγκες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή, έχοντας «συμπαράσταση» από Καρβάλιο, Ροντρίγκες και Αγκιμπού Καμαρά. Το πρώτο ημίχρονο, βέβαια, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ο Θρύλος φρόντισε να πάρει αυτό που ήθελε. Στο 11’ ο Λαλά συνεργάστηκε ωραία με τον Ροντρίγκες, εκείνος σέντραρε και ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε από πολύ κοντά να κάνει επαφή με την μπάλα. Στο 12’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι. Ο Λαλά έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κάπου κόντραρε, ο Λοντίνγκιν την βρήκε με το χέρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 22’ ο Βατσλίκ έκανε μεγάλη διπλή επέμβαση πρώτα σε σουτ του Περέα και του Γκαρντάβσκι. Οι «ερυθρόλευκοι», σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς «τρελό» ρυθμό, απείλησε στο 31’ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί από κοντά, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε σταθερά, μιας και η μπάλα δεν είχε πολλή δύναμη. Εν τέλει, ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ και έκανε το 0-1 πριν «βγει» το ημίχρονο: Ο Λαλά εκτέλεσε με δύναμη το πλάγιο, ο Ελ Αραμπί κατέβασε, γύρισε και σούταρε με το αριστερό. Έτσι νίκησε τον Λοντίγκιν από κοντά, έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο (0-1).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλό. Δεν είχε καλό ρυθμό και ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε καλή εικόνα. Και το «πλήρωσε» στο 70’ σε μία φάση που έγινε χέρι από τον Ντομίνγκες. Μπουχαλάκης και Εμβιλά, μετά από κόρνερ, δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Περέα από κοντά έκανε το 1-1, γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί η μπάλα πήγε στον Περέα από το χέρι του Ντομίνγκες! Και το είδαν και στο VAR κιόλας!! Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά από την ισοφάριση ανέβασε ταχύτητα, θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη αν ο Αγκιμπού Καμαρά είχε κάνει απλά το αυτονόητο, δηλαδή να σκοράρει σε κενή εστία από κοντά στο 77’! Ο Ελ Αραμπί έκανε την κάθετη, ο Ροντρίγκες βγήκε απέναντι στον Λοντίγκιν, εκείνος πάσαρε δίπλα στον αμαρκάριστο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος προ... κενής εστίας έστειλε την μπάλα πάνω στον Καραχάλιο! Απίστευτο! Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μιας και η κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 95’ δεν βρήκε στόχο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (93’ Μπρένες), Γκαρντάβσκι (88’ Λιάσος), Ντομίνγκες (90’ Παντελάκης), Περέα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (82’ Ανδρούτσος), Σισέ (30’ λ. τρ. Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46’ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Καρβάλιο (64’ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (82’ Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης