Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Το ανέκδοτο με τη... διορία στις FIFA, UEFA

ΕΠΟ: Το ανέκδοτο με τη... διορία στις FIFA, UEFA
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 - 00:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάπου έχασαν τη μπάλα στην ΕΠΟ, ή για να ακριβολογούμε η ομοσπονδία κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας, στην προσπάθειά της να κερδίσει έστω ένα «λιθαράκι» στον στίβο της μάχης των εντυπώσεων. Παράλληλα, είναι και για γέλια αυτό που είπαν στις ενώσεις που πιέζουν να βρεθεί λύση με τον Αυγενάκη για το μητρώο της ΓΓΑ, όπου το κράτος ζητεί να εγγραφούν τα σωματεία.

Το θέμα έχουν αναλάβει η FIFA και η UEFA, όμως δεν υιοθετούν την «καραμέλα» για δήθεν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, και από την ΕΠΟ, μετά τη ΓΣ της περασμένης Παρασκευής (18/3) διέδωσαν ότι έδωσαν διορία μέχρι το τέλος Απριλίου στις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές! Ομως, ας το κρατήσουν για εσωτερική κατανάλωση, επειδή είναι πέρα από κάθε λογική η ΕΠΟ να κουνήσει το δάκτυλο στις FIFA, UEFA. Η συνεργασία τους με τον Αυγενάκη είναι άψογη, για αυτό έπεσε στο κενό και πρόσφατη επιστολή της ομοσπονδίας, με πρόσχημα την... καραμέλα ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο.

Συγκρούονται οι «σύμμαχοι»

Σε μπρα ντε φερ μεταξύ των «συμμάχων», των μπλοκ του βορρά και του νότου, στα οποία είναι χωρισμένη η ΕΠΟ, μετατρέπεται η υπόθεση του υποψηφίου προέδρου, με τις εκλογές να έχουν προγραμματιστεί στην 1 Ιουνίου. Όπου μπλοκ του βορρά στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ ενώ το μπλοκ του νότου από την ΑΕΚ.

Την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ΓΣ της ΕΠΟ (18/3), το μέλος της ΕΕ και πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης, που ανήκει στο μπλοκ του βορρά, έβαλε τέλος στο σενάριο για τον Μπαλτάκο, προκαλώντας «παγωμάρα» στα Σπάτα. Επίσης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Κουπτσίδης δήλωσε ότι «εκτός από τους Δημητρίου, Μπαλτάκο, υπάρχει και ο Αντωνίου». Ακόμη, επανέλαβε ότι «δεν μπορούν κάποιοι δημοσιογράφοι να φέρνουν στο προσκήνιο και να προσπαθούν να επιβάλλουν τον κύριο Μπαλτάκο ως μία διάδοχη κατάσταση στην προεδρία της ΕΠΟ. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Ο Αντωνίου είναι νυν αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας. Ανήκει στο ίδιο μπλοκ με τον Κουπτσίδη. Από την πλευρά του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, όμως θόλωσε τα νερά, καθώς πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει ρεύμα προς ένα πρόσωπο, είτε αυτό είναι ο κύριος Δημητρίου, ο κύριος Μπαλτάκος ή κάποιο άλλο, δεν θα πρέπει να ανταγωνιστούμε».

Διαβάστε επίσης

Με το βλέμμα στους διεθνείς, βλέπει την ΑΕΚ

Με το βλέμμα στους διεθνείς, βλέπει την ΑΕΚ

Νωρίς ακόμη, χρόνος υπάρχει για δουλειά. Αλλά με το βλέμμα στους διεθνείς και το Ρέντη… μισοάδειο, ο Μαρτίνς «πατάει γκάζι» για την ΑΕΚ, με τους παίκτες που έχει στα χέρια του…