Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε... αναμμένα κάρβουνα λόγω της ΑΕΚ η ΕΠΟ

Σε... αναμμένα κάρβουνα λόγω της ΑΕΚ η ΕΠΟ
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 - 00:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παραμένει υπαρκτό το σενάριο η Ελλάδα να δεχθεί ένα απρόσμενο δώρο της UEFA και να είναι αυτή η οποία θα διοργανώσει τον τελικό του Europa Conference League στις 25 Μαΐου. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θέλει τον πάρει από την Arena Kombëtare των Τιράνων, ένα γήπεδο 22.500 θέσεων, επειδή η αλβανική κυβέρνηση παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και να τον δώσει στην Αθήνα!

Κι όμως, το συγκεκριμένο σενάριο άναψε «φωτιές» στην ΕΠΟ, ή αν προτιμάτε στο Πάρκο Γουδή κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Ένα άγχος το έχουν! Ο λόγος; Αν ο φετινός τελικός «έρθει» στην Αθήνα, τότε θα τιναχθεί στον αέρα η διεκδίκηση του επόμενου! Η ΕΠΟ έχει πάρει σχετική απόφαση και κατέθεσε υποψηφιότητα για αυτόν του 2023, προκειμένου να κάνει ρουσφέτι στην ΑΕΚ, καθώς αν ανατεθεί θα διεξαχθεί, στην «Αγιά Σοφιά», στο υπό κατασκευή γήπεδό της.

Η υποψηφιότητα του γηπέδου της ΑΕΚ θα είναι δύσκολο να προχωρήσει, επειδή είναι δύσκολο μια χώρα να διοργανώσει δυο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς και μάλιστα της ίδιας διοργάνωσης, του Conference League. Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο η ΕΠΟ να μην δεχθεί να διοργανώσει τον φετινό τελικό, να προφασιστεί διάφορους λόγους, όμως θα εκτεθεί απέναντι στην UEFA. Και ας μην ξεχνάμε ότι στην Αλβανία λένε ότι αν τους πάρουν τον τελικό του Conference League, τότε θα υποστούν ζημιά ύψους 150 εκατ. ευρώ, άρα τόσα θα κερδίσει η Ελλάδα και πως είναι δυνατόν η ΕΠΟ να αρνηθεί ένα τέτοιο δώρο, ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα της δοθεί η διοργάνωση για του χρόνου;

Πάντως, στο Πάρκο Γουδή λένε ότι δεν ξέρουν κάτι για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να διοργανώσει τον φετινό ευρωπαϊκό τελικό της τρίτης της τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Όμως, την ίδια στιγμή «φουντώνουν» τα σχετικά σενάρια από την Αλβανία. Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.

Σε όλα αυτά, με την ευκαιρία να προσθέσουμε, ότι ο φάκελος της ΕΠΟ, για τη διεκδίκηση του τελικού του Europa Conference League 2023, έχει ελλείψεις. Από αυτόν απουσιάζουν υπογραφές υπουργείων που εγγυώνται για τη ασφάλεια, τη διαμονή των ομάδων και των φιλάθλων και άλλα τέτοια θέματα. Μπορεί από την ομοσπονδία να ρίχνουν ευθύνες στον Αυγενάκη, όμως αυτοί κατέθεσαν τον φάκελο και παράλληλα έπρεπε να μεριμνήσουν για τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA. Επίσης, μεγάλο ερώτημα παραμένει πως θα δεχθεί η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία την υποψηφιότητα ενός γηπέδου που δεν είναι έτοιμο;

Διαβάστε επίσης