Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν το μίσος αρχίζει να διαχέεται σε 15χρονα, μην περιμένουμε σωτηρία

Όταν το μίσος αρχίζει να διαχέεται σε 15χρονα, μην περιμένουμε σωτηρία
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 - 11:50

Αυτό που ζήσαμε εδώ και λίγες ημέρες, μετά τον τελικό του πρωταθλήματος της Κ15, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, δεν έχει προηγούμενο. Με αφορμή μια διαιτητική απόφαση, χύθηκαν γραπτώς και προφορικώς… τόνοι χολής. Τόνοι μίσους… Εν προκειμένω ήταν για τον Ολυμπιακό.

Αλλά οι πένες και τα μικρόφωνα που πρωταγωνίστησαν, έχουν αποδείξει ότι… δεν κολλάνε μόνο στο ερυθρόλευκο. Σίγουρα, αποτελεί τον Νο1 στόχο τους, διαχρονικά… Για αυτόν ζουν, για να έχουν να τον «πολεμούν» με προπαγάνδα και με μένος στα ΜΜΕ και όχι μόνο… Αλλά δεν περιορίζονται εκεί, θα μπορούσε να είναι και άλλος στη θέση του Ολυμπιακού… Ξεκάθαρο και αυτό.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Τα επεισόδια «οπαδικής βίας» όπως τα χαρακτηρίζουν, ολοένα και… πληθαίνουν. Αλλά αν αρχίζουν ορισμένοι να ποτίζουν μίσος από την… Κ15, τι περιμένουμε;

Τι μπορούμε να περιμένουμε, όταν σε μικρά παιδιά διοχετεύεται τόσο… μίσος και τόση έχθρα; Γιατί φορούν αυτή τη φανέλα και όχι την άλλη, γιατί «πρεσβεύουν» αυτό και όχι εκείνο, γιατί ήταν υπέρ ή κατά τους το τάδε σφύριγμα… Και στο μεταξύ, τα ίδια τα παιδιά δεν δίνουν την παραμικρή σημασία… Παίζουν το ποδόσφαιρό τους και αγκαλιάζονται… Όπως στη φώτο του κειμένου… Αγκαλιάζονται και πάνε παρακάτω.

Όταν το μίσος αρχίζει να διαχέεται σε 15χρονα, μην περιμένουμε σωτηρία. Τα επεισόδια αυτά «οπαδικής βίας», όπως τα χαρακτηρίζουν, αντί να εξαφανίζονται, ολοένα και πιο συχνά θα γίνονται… Ευχή μας να διαψευστούμε. Ευχή μας να κάνουμε λάθος. Αλλά με τόσο μίσος να διαχέεται στο αθλητικό κοινό, σωτηρία να μην περιμένουμε…

Διαβάστε επίσης