Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το οικονομικό εμπάργκο δείχνει σκιά διοικούσας

Το οικονομικό εμπάργκο δείχνει σκιά διοικούσας
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 - 22:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ όσο δεν αλλάζει τόσο θα βουλιάζει. Μέχρι και η FIFA, UEFA βλέπουν ότι δεν πάει άλλο και για αυτό επέβαλαν την ολιστική μελέτη.

Μπορεί στην ΕΠΟ να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με... ορίζοντα τη σκιά της επιβολής της διοικούσας επιτροπής από τις FIFA, UEFA, όμως αποτελεί κοινό μυστικό ότι φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη. Αιτία αποτελούν οι καλές σχέσεις των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών με την κυβέρνηση, με απόδειξη ότι την απέκλεισαν από τις μεταξύ τους συνομιλίες για να μη δυναμιτίσουν το κλίμα.

Υπάρχουν κινήσεις από πλευράς συστήματος που δείχνουν ότι φοβούνται την επιβολή διοικούσας επιτροπής. Η πιο βασική ότι έσπευσαν από τώρα να διατυμπανίσουν ότι πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι ο Μπαλτάκος, τον οποίο επέλεξε το μπλοκ του νότου, όμως διατυμπανίζουν ότι τον στηρίζουν από το μπλοκ του βορρά και ο Παναθηναϊκός! Κατά τα... άλλα βγαίνουν οφσάιντ καθώς οι ίδιοι λένε ότι θα κάνουν συνάντηση για να τον στηρίξουν οι ΕΠΣ που επηρεάζονται από τον ΠΑΟΚ! Ο δε Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει θέση και δεν δείχνει να... συγκινείται από το ενδιαφέρον τους να τους στηρίξει!

Ένα άλλο μήνυμα φόβου είναι ότι σπεύδουν, πάλι μέσω της προπαγάνδας, να προκαταλάβουν ότι τάχα δεν υπάρχει πρόεδρος κοινής αποδοχής για την ΕΠΟ. Μάλιστα, λένε ότι ήταν μόνο ο Ζαγοράκης! Είναι δυνατόν μόνο ο Ζαγοράκης να είναι κοινής αποδοχής σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο; Μήπως... ξεκαθαρίζουν ότι εφόσον επιχειρηθεί το ίδιο και ο επόμενος θα έχει την ίδια τύχη με τον Ζαγοράκη;

Από την πλευρά της η ΕΠΟ για να δυναμιτίσει τις σχέσεις της κυβέρνησης με τις FIFA, UEFA προσπαθεί να ανακαλύψει κρατικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο. Μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει κάτι, ούτε πρόκειται. Αντίθετα, η ΕΠΟ είναι εκείνη που είναι τιμωρημένοι, με οικονομικό εμπάργκο από τις υπερκείμενες αρχές, επειδή δεν υλοποιεί την ολιστική μελέτη.

Διαβάστε επίσης