Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Β': Επιστροφή στις νίκες με επιβλητική εμφάνιση και 3άρα!

Ολυμπιακός Β': Επιστροφή στις νίκες με επιβλητική εμφάνιση και 3άρα!
Σάββατο, 2 Απριλίου 2022 - 16:39

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Β’, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Πιερικό, στο Ρέντη, και επικράτησε με 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πολύ όμορφο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και επέστρεψαν στις νίκες μετά από πέντε συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είδε τους παίκτες του να αγωνίζονται με πάθος και να βγάζουν πολλή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Μαρίνος (19’), Κωστή (50’) και Μπα (90+1') , ενώ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε και η απόκρουση του Τζολάκη σε εκτέλεση πέναλτι του Χαρτσιά στο 21’.

Την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα αναζητούσε ο Ολυμπιακός Β’ στο παιχνίδι με τον Πιερικό και οι παίκτες του Αριέλ Ιμπαγάσα μπήκαν με… κεκτημένη ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας σωρεία ευκαιριών στα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 4’, όταν ο Μαρίνος σέντραρε από τα δεξιά, με τον Τζήμα να επεμβαίνει με τις γροθιές και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 6’ έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού με τον Πινακά. Ο Καρμπόβνικ σέντραρε από τα δεξιά, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να πιάνει την κεφαλιά και τον Τζήμα να λέει, εντυπωσιακά, «όχι».

Στο ίδιο λεπτό, ο Ολυμπιακός Β’ με την πίεση του κέρδισε την κατοχή και ο Βοΐλης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Τζήμα, με τον Έλληνα επιθετικό του Ολυμπιακού να στέλνει την μπάλα άουτ, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η «πολιορκία» συνεχίστηκε. Στο 8’, ο Κίτσος έκανε μια εκπληκτική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, «αδειάζοντας» δύο αντιπάλους και γύρισε την μπάλα στον Μαρίνο, ο οποίος λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζήμα.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι είχαν μετατρέψει σε παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι στο Ρέντη, έχασαν κι άλλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Βοΐλη. Ο Μαρίνος εκτέλεσε άψογα το κόρνερ και βρήκε το κεφάλι του νεαρού επιθετικού του Ολυμπιακού, με τον Τζήμα όμως να λέει και πάλι «όχι» και να κρατάει το «μηδέν». Κάτι που άλλαξε, όμως, μετά από τέσσερα λεπτά. Ο Μπαγκαλιάνης επιχείρησε ένα σουτ από πολύ μακρινή απόσταση με τον Τζήμα να αποκρούει με αστάθεια και την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Μαρίνου, ο οποίος πέρασε τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» στο 19’.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο διαιτητής Καδδάς καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Πιερικού σε «βουτιά» του Χαρτσιά, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν. Μια, πραγματικά, παράλογη απόφαση, με τον Τζολάκη όμως να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Στο 21’ ο Χαρτσιάς εκτέλεσε το πέναλτι, με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να αποκρούει με τα πόδια και να κρατάει το «μηδέν» για τον Ολυμπιακό Β’. Στο 32’ ο Τζολάκης είπε εντυπωσιακά «όχι» σε σουτ του Ζαφειράκη από το σημείο του πέναλτι, κρατώντας το «μηδέν», με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν την ανωτερότητά τους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και να πηγαίνουν με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος και έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο 47’ με τον Βοΐλη, ο οποίος τροφοδοτήθηκε εξαιρετικά από τον Πινακά και προσπάθησε να κάνει ένα σκαφτό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός Β’, βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Κωστή. Ο Κίτσος, στο 50’, σέντραρε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή του Πιερικού, με τον Τζήμα να μην έχει σωστή αντίδραση και την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Κωστή, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την μεγάλη ευκαιρία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι, κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δε σταμάτησαν να πιέζουν τους Κατερινιώτες και έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στους 57’ με τον Μαρίνο. Μια ευκαιρία, η οποία ξεκίνησε επίσης από τα πόδια του Κίτσου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Ο νεαρός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού Β’ έκανε μια ωραία κούρσα από τα αριστερά, ταλαιπωρώντας τον αντίπαλό του και σέντραρε στην μεγάλη περιοχή, με τον Τζήμα να διώχνει την μπάλα πάνω στον Μαρίνο, ο οποίος σούταρε και είδε τον τερματοφύλακα του Πιερικού να λέει «όχι» και να απομακρύνει.

Ο Ολυμπιακός Β' έχασε νέα ευκαιρία στο 75' με τον Κωστή να τροφοδοτείται από τον Βοΐλη και να σουτάρει, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζήμα, χάνοντας μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό Β' να κάνει το 3-0 και να «καθαρίσει» οριστικά το παιχνίδι, δεκαπέντε λεπτά πριν από τη λήξη. Ο Ολυμπιακός Β', όμως δε σταμάτησε και συνέχισε να ψάχνει το τρίτο γκολ. Αυτό το πέτυχε στο 90+1' με τον Αλγκασίμ Μπα. Ο Νταμπό τροφοδότησε τον Μαρίνο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στην περιοχή, με τον Αλγκασίμ Μπα να την στέλνει στα δίχτυα με ευκολία και να διαμορφώνει το τελικό 3-0 για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη επί του Πιερικού.

H ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β': Τζολάκης, Καρμπόβνικ (76’ Ντόι), Κινκουέ, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Σουρλής (10’ Νταμπό), Ξενιτίδης, Βοΐλης (76’ Αποστολόπουλος), Τσέλιος (46’ Κωστή), Μαρίνος, Πινακάς (69’ Α.Μπα).

Η ενδεκάδα του Πιερικού: Τζήμας, Τοπαλίδης (77’ Ζούρκος), Παντελιάδης, Κριμιτζάς (72’ Καρανάτσιος), Ίτσιος (46’ Σουντάρ), Χαρτσιάς (72’ Εμπουέλε), Μπουόλι, Ζαφειράκης (46’ Μηλιώτης), Κουκόλης, Παπαδόπουλος, Τόσκας.

Διαβάστε επίσης