Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η δικαιοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς με την υπόθεση Σισέ

Η δικαιοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς με την υπόθεση Σισέ
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 - 10:37

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει ξανά το ότι είναι ένας άνθρωπος δίκαιος. Ένας προπονητής δίκαιος. Ένας προπονητής, ο οποίος όποιο όνομα και αν έχει στο ρόστερ του, στην αποστολή του, την ενδεκάδα του θα την επιλέξει με βάση το ποιος είναι πιο φορμαρισμένος. Το ποιος είναι πιο δυνατός, ποιος πατάει πιο καλά στα πόδια του, τη δεδομένη στιγμή. Και ποιος -κρίνει εκείνος- ότι μπορεί να δώσει τα περισσότερα στην ομάδα, στο εκάστοτε ματς. Ο Μαρτίνς είναι ένας άνθρωπος δίκαιος.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Το έχουμε πει πολλές φορές. Και αποδεικνύεται ξανά τώρα. Όταν έχει Μανωλά-Σωκράτη και παρόλα αυτά ο πιο φορμαρισμένος Σισέ βρίσκει θέση στην ενδεκάδα, εναλλάξ με τους δύο κορυφαίους Έλληνες στόπερ, κατανοούμε τι εστί «δικαιοσύνη».

Δεν μιλάμε για δύο… απλούς σέντερ μπακ. Μιλάμε για τον Κώστα Μανωλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Δύο ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ Έλληνες στόπερ, δύο ΚΟΛΩΝΕΣ στην άμυνα οποιασδήποτε ομάδας. Ικανούς να «δέσουν» το κέντρο της άμυνας όπως ελάχιστα δίδυμα σέντερ μπακ στην Ευρώπη. Και όμως, ο τρομερά φορμαρισμένος Παπέ Σισέ βρίσκει χώρο ανάμεσα στους δύο Έλληνες αμυντικούς και τους «αναγκάζει» σε εναλλάξ επιλογή από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο «βράχος» έχει καταφέρει να πείσει τον Μαρτίνς ότι αξίζει να είναι βασικός στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και αυτό συμβαίνει. Δικαίως θα πούμε εμείς, αν και το να μένει εκτός ενδεκάδας ένας εκ των Μανωλά ή Σωκράτη δεν είναι και κάτι που φαίνεται… ευχάριστο.

Όμως η δικαιοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορεί να αμσφισβητηθεί και η αλήθεια είναι πως ο Σισέ είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Από τη στιγμή που το 3-4-3 πήγε… περίπατο, η ποδοσφαιρική λογική λέει, αυτή τη στιγμή… Σισέ. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε ότι Σωκράτης ή Μανωλάς δεν είναι αυτή τη στιγμή καλοί. Είναι πάντοτε καλοί. Όμως ο Σισέ είναι τόσο φανερά φορμαρισμένος, που δεν γίνεται να μην πάρει θέση στην ενδεκάδα, εφόσον είναι υγιής… Και αυτό είναι δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης

Αετό βρήκαν, προπονητή;

Αετό βρήκαν, προπονητή;

Στην ΑΕΚ του «επενδυτή» λύνουν πρώτα τα σημαντικά ζητήματα: Κέρινα ομοιώματα, αφίσες βετεράνων στις εξέδρες, αετός που θα πετάει μέσα στην οπαπαρίνα.