Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκόνη και θρύψαλα το «αφήγημά» τους

Σκόνη και θρύψαλα το «αφήγημά» τους
Σάββατο, 9 Απριλίου 2022 - 00:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το σύστημα της προπαγάνδας προσπαθεί να οικοδομήσει το αφήγημα ότι τάχα ο Ολυμπιακός ευνοείται από τη διαιτησία, όμως αυτός ο ...μύθος γίνεται κωμωδία με γέλια μέχρι δακρύων και αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στον ...χάρτη των πέναλτι. Ο τίτλος που μπαίνει είναι «για δες ποιοι μιλάνε»!

Ας μιλήσουμε με τη γλώσσα των αριθμών: Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει 15 πέναλτι, ακολουθούν οι Παναθηναϊκός με δέκα, ο Άρης με οκτώ, ο ΠΑΣ με επτά, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πάρει έξι και η ΑΕΚ πέντε. Πάντως, ο ΠΑΟΚ έχασε δυο πέναλτι, όσα και οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και οι υπόλοιποι από ένα.

Παρόλα αυτά, το σύστημα με άρωμα ΠΑΟΚ προσπαθεί να οικοδομήσει ένα αφήγημα ότι τάχα είναι αδικημένοι. Όμως, ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο ματς ΠΑΟΚ-Ιωνικός 1-1, όπως και ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στο Απόλλων-ΠΑΟΚ 0-2, ο Παπαπέτρου (Αθηνών) στο Βόλος-ΠΑΟΚ 0-4, ο Φωτιάς (Πέλλας) με VAR τον Τζοβάρα (Φθιώτιδας) στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0. Επίσης, δυο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ έδωσε ο Κουτσιαύτης (Αρτας) στο ΠΑΟΚ-Απόλλων 4-1. Μην σας ξεγελούν τα σκορ των αγώνων, όλα τα πέναλτι δόθηκαν με τα ματς ισόπαλα ή στο ένα γκολ διαφορά.

Να θυμηθούμε και για την ΑΕΚ; Για παράδειγμα τι έγινε την 6η αγωνιστική στο ματς ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0, όπου ο διαιτητής Παπαδόπουλος με τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) που ήταν στο VAR, δεν έδωσαν δυο πέναλτι στον Ατρόμητο και ανάγκασαν τον Κλάτενμπεργκ να τους τιμωρήσει. Η τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) στο ΑΕΚ-Αρης 2-1 που στο 35' καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Μάνταλου! Επίσης, στο ΑΕΚ-Λαμία 1-0, την 3η αγωνιστική, ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου), με τον Σιδηρόπουλο στο VAR δεν καταλόγισαν πέναλτι σε βάρος της. Όλα αυτά είναι μερικά από τα λάθη τόσο υπέρ της ΑΕΚ όσο και υπέρ του ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει αδικηθεί. Την 1η αγωνιστική στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0 οι Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Φωτιάς (Πέλας) δεν έδωσαν πέναλτι σε ανατροπή του Βαλμπουενά, την 2η αγωνιστική στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Λαμία 1-2 ο Διαμαντόπουλος δεν έδωσε πέναλτι στον Τικίνιο, την 3η αγωνιστική στο Ολυμπιακός-Απόλλων 4-1 οι Κουτσιαύτης, Μανούχος (Αργολίδας) ανακάλυψαν επιθετικό φάουλ του Σισέ για να μη δώσουν πέναλτι σε χέρι του Ρομαό, την 6η αγωνιστική στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2 ο Ευαγγέλου (Αθηνών) καταλόγισε ανύπαρκτο σε χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ, την 13η αγωνιστική στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3 αν ο βοηθός Δημητριάδης (Καστοριάς) δεν έκανε λάθος με υπόδειξη οφσάιντ, ο Διαμαντόπουλος έπρεπε να δώσει πέναλτι υπέρ του Ελ Αραμπί...

Διαβάστε επίσης

Τι να συγκρίνεις;

Τι να συγκρίνεις;

Ο Ολυμπιακός μια μόνιμη διαφήμιση. Του ποδοσφαίρου μας, του ελληνικού αθλητισμού, της χώρας. Ο ΠΑΟΚ μια μόνιμη… δυσφήμιση. Λες και το… προσπαθεί.