Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Βγάζουν μάτια τα σχέδια της «εξυγίανσης» για την ΕΠΟ

Βγάζουν μάτια τα σχέδια της «εξυγίανσης» για την ΕΠΟ
Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 - 16:08
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σκληρό πυρήνα θέλει να σχηματίσει η «εξυγίανση» στην ΕΠΟ και το σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη. Απεργάζεται λύσεις, ή αν προτιμάτε ετοιμάζει καταστάσεις, που δεν έχουν σχέση με την ολιστική μελέτη, κόντρα στη φιλοσοφία των FIFA, UEFA αλλά και της κυβέρνησης.

Εκτός από την υποψηφιότητα του Μπαλτάκου για την προεδρία, όπου θα επιδιώξουν να φανεί ότι είναι ευρύτερη και για αυτό προσδοκούν στη στήριξη του Αλαφούζου, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Το μπλοκ του νότου, που στηρίζεται από την ΑΕΚ, ονειρεύεται δίδυμο με τον Μπαλτάκο στην προεδρία και με τον Φιλιππούση στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή. Ένα σχέδιο που στηρίζει και το μπλοκ του βορρά, με άρωμα ΠΑΟΚ.

Η FIFA και η UEFA θα αφήσουν την ΕΠΟ ανεξέλεγκτη, τουλάχιστον στο θέμα του εκτελεστικού διευθυντή, αν ήδη ζήτησαν διεθνή διαγωνισμό; Όμως, αν δεν τους ελέγξουν υπάρχει ο κίνδυνος τα κριτήρια να είναι στο... ίδιο μήκος κύματος για να αναλάβει ο Φιλιππούσης τη συγκεκριμένη θέση, την οποία δεν κρύβει ότι τη θέλει, άλλωστε για αυτό ανέλαβε προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής, μόνο με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, την οποία ο Ολυμπιακός έχει προσβάλει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, επικαλούμενος παράβαση του καταστατικού.

Όπως αναφέραμε η «εξυγίανση» επιδιώκει να δημιουργήσει σκληρό πυρήνα στην ΕΠΟ. Ο λόγος που προωθεί τον Μπαλτάκο για την προεδρία είναι ότι προσδοκούν στη στήριξη του Παναθηναϊκού. Υπενθυμίζουμε ότι στο περιθώριο της έκτακτης ΓΣ της ΕΠΟ, στις 18 Μαρτίου, από τότε είχε διαρρεύσει το όνομα του Μπαλτάκου, όμως οι εκπρόσωποι των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού (σύμφωνα με πληροφορίες) γελούσαν, όταν τους ρωτούσαν στα «πηγαδάκια» και παράλληλα κάποιοι σχολίαζαν ότι «έχει αποτύχει στα ποδοσφαιρικά πόστα που έχει αναλάβει». Αυτά σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε...

Να προσθέσουμε ότι οι εκλογές για τον πρόεδρο της ΕΠΟ έχουν προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου. Όμως, οι υποψήφιοι θα «κλειδώσουν» μέχρι τις 15 Απριλίου, καθώς τότε λήγει η προθεσμία. Μάλλον, ένας υποψήφιος θα προταθεί. Ο Μπαλτάκος...

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης