Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε ομηρία! Μεγάλη έρευνα του gavros.gr

Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε ομηρία! Μεγάλη έρευνα του gavros.gr
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 14:35

Εδώ και περίπου δύο χρόνια η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο πεδίο μάχης από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και το χειρότερο είναι πως μετά από τον τραγικό απολογισμό των δύο νεκρών, δεν έχει ιδρώσει κανένα αυτί...

Το gavros.gr καταγράφει τα όσα έχουν συμβεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυτά τα δύο χρόνια, για τα οποία όμως δε δείχνουν να ενδιαφέρεται και κανείς, αφού και για τον ίδιο τον ΠΑΟΚ πάντα φταίνε οι άλλοι.

Τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ έχουν ξεκινήσει αρκετά από πιο πριν, άλλωστε κανείς δεν ξεχνά το τι γίνεται όποτε ο Ολυμπιακός πάει στην Τούμπα να αγωνιστεί. Μέχρι και γυάλινο ποτήρι στο μάτι του Κέβιν Μιραλάς είχαν πετάξει σε ματς κεκλεισμένων των θυρών, με το αντικείμενο αυτό να «φεύγει» από τα επίσημα του γηπέδου! Ή μήπως θα ξεχάσει κανείς τις φωτοβολίδες να καίνε τον πάγκο του Ολυμπιακού και η διοίκηση του ΠΑΟΚ να ρίχνει ευθύνες στους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές και προπονητές γιατί είχαν αρνηθεί να κάτσουν στον πάγκο αν δεν ηρεμήσουν τα πράγματα...

Επίθεση σε μικρά παιδιά στη σχολή του Ολυμπιακού

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019 στη σχολή του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν μέσα στις εγκαταστάσεις, διέκοψαν φιλικό αγώνα παιδιών 16 ετών και επιτέθηκαν με απειλές στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, χτύπησαν τον υπεύθυνο της σχολής, Γιώργο Χοχλάκη, τον γιο του και ακόμη έναν ανήλικο ποδοσφαιριστή της ομάδας των Ερυθρόλευκων, έβγαλαν τις φανέλες από τους ποδοσφαιριστές της σχολής και έκλεψαν όλο το αθλητικό υλικό!

Υπόθεση για την οποία μετά από 8 μήνες ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία 9 πρόσωπα...

Δολοφόνησαν τον Τόσκο...

Το περιστατικό πήρε μεγάλη έκταση στη δημοσιότητα ήταν στις 5 Ιανουαρίου του 2020. Τότε που οπαδοί του ΠΑΟΚ δολοφόνησαν έναν Βούλγαρο οπαδό του Άρη, τον Τόσκο Μποζατζίσκι.

Μία υπόθεση η οποία τελείωσε σχεδόν δύο χρόνια μετά, καθώς στις 2 Δεκεμβρίου του 2021 βγήκε η οριστική απόφαση του δικαστηρίου με ποινή φυλάκισης 7,5 ετών σε άνδρα 49 ετών και κάθειρξη 7 ετών σε 27χρονη γυναίκα.

Ο 28χρονος φίλαθλος από τη Βουλγαρία βρισκόταν μαζί με ακόμα εννιά Βούλγαρους οπαδούς της Μπότεφ Πλόβντιβ, σε γνωστή καφετέρια στην οδό Μαρία Κάλλας, απέναντι από το Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ενώ οι 10 Βούλγαροι, οι οποίοι φορούσαν διακριτικά της ομάδας του Άρη, έπιναν καφέ, ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων που κρατούσαν σιδερολοστούς.

Οι κρανοφόροι, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, άρχισαν να χτυπούν τους Βούλγαρους. Δύο από αυτούς έπεσαν στο έδαφος τραυματισμένοι, ενώ ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει διασχίζοντας το δρόμο. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γραφτεί τις ημέρες εκείνες σε ρεπορτάζ, οι κρανοφόροι τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν και τον άφησαν στο οδόστρωμα αιμόφυρτο. Εκείνη την ώρα, αναφέρεται περνούσε αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, η οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από τον 28χρονο και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Σκότωσαν εν ψυχρώ τον Άλκη Καμπανό...

Όλο αυτό το διάστημα από τον Τόσκο μέχρι και πρόσφατα, στη Θεσσαλονίκη είχαν σημειωθεί από την Αστυνομία αμέτρητα περιστατικά οπαδικής βίας. Περιστατικά τα οποία όμως κανείς δεν έκανε κάποια κίνηση για να αποτραπούν ή να μην υπάρξουν άλλα στη συνέχεια.

Μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έβγαιναν συνεχώς στη δημοσιότητα περιστατικά οπαδικής βίας προηγούμενων ημερών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, τα οποία φυσικά είχαν καταγραφεί από τους αρμόδιους, αλλά μέχρι εκεί...

Τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου του 2022, μία παρέα νεαρών κάθονται στη γειτονιά και λένε τα δικά τους. Μέχρι που σταμάτησαν κοντά τους 2-3 αυτοκίνητα, βγήκαν έξω ορισμένα άτομα και τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε»...

Η απάντηση «Άρης» δεν τους άρεσε και άρχισαν να τους χτυπούν με διάφορα αντικείμενα, ενώ βγήκαν και τα μαχαίρια... Μάλιστα ένας απ' αυτούς κρατούσε και δρεπάνι χτυπώντας θανάσιμα τον μόλις 19 ετών Άλκη Καμπανό!

Ο νεαρός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος μέχρι που ξεψύχησε και όλη η Ελλάδα συγκλονίστηκε με την υπόθεση αυτή.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι, καθώς το θέμα πήρε έκταση και μέσα σε λίγες ημέρες συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας.

Μυαλό δεν έβαλε κανείς - Ούτε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Λίγες ημέρες μετά από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη δεύτερη ομάδα του στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ Β'. Εκεί όπου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντιμετώπισαν αισχρά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων».

Μάλιστα ακούστηκαν οπαδοί να φωνάζουν στους παίκτες της ομάδας του Πειραιά «θα πάτε να βρείτε τον Άλκη», αλλά και το σύνθημα «λευτεριά στα αδέρφια μας» για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη...

Φυσικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δε βγήκε ποτέ να καταδικάσει το οτιδήποτε, ακόμη και για τη δολοφονία του Άλκη αντίδραση βγήκε με μεγάλη καθυστέρηση και αφού είχε υπάρξει κόσμος που έκραξε τον ΠΑΟΚ για αυτό.

Για τα περιστατικά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Β' ούτε καν λόγος, ούτε καν για να καταδικάσουν το οτιδήποτε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ας αποφάσισε να επέμβει ακόμη και εισαγγελέας για να γίνει η σχετική έρευνα.

Πανό «αδέρφια κρατάτε γερά» με την ΠΑΕ να σφυρίζει αδιάφορα

Για να καταλάβει κανείς τη στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην όλη υπόθεση του Άλκη Καμπανού, στον αγώνα Ευρώπης με τη Μίντιλαντ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ «ανέβασαν» στην Τούμπα πανό το οποίο έγραφε «αδέρφια κρατάτε γερά».

Κανείς άνθρωπος της ΠΑΕ δεν πήγε να κατεβάσει το πανό αυτό και να ζητήσει το λόγο από τους οπαδούς.

Δίνοντας το δικαίωμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να δηλώνουν ότι είναι «αθώοι» οι δολοφόνοι του Άλκη Καμπανού, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα θρηνούσε τον άδικο χαμό ενός 19χρονου παλικαριού...

Πότε αντέδρασε η ΠΑΕ; Την επόμενη ημέρα με ανακοίνωσή της. Την ώρα του αγώνα δεν έγινε τίποτα, με το πανό να φαίνεται σε όλη την Ευρώπη από την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα με τη Μίντιλαντ.

Έσπασαν τη Μασσαλία

Παρά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού δεν ίδρωσε κανένα αυτί στη Θεσσαλονίκη και το επόμενο διάστημα συνεχίστηκαν οι καταγγελίες για οπαδική βία. Όπως πρόσφατα οπαδοί του ΠΑΟΚ απείλησαν και πήραν φανέλα του Άρη από ένα ανήλικο παιδί!

Μέχρι που έφτασε και η στιγμή του πρώτου αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ για τους «8» του Conference League. Οπαδοί του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν στη Γαλλία και από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην πόλη άρχισαν τα επεισόδια!

Οι δρόμοι της Μασσαλίας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης είτε με τους Αστυνομικούς, είτε με τους οπαδούς της Μαρσέιγ. Μέχρι που έφτασε η ημέρα του αγώνα και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έπαιζαν ξύλο έξω από το γήπεδο Βελοντρόμ, μέσα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και μετά με τη λήξη του ματς...

Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ φταίνε οι άλλοι

Ποια ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Να βγάλει ανακοίνωση να μην καταδικάσει καμία μορφή βίας και ρίχνοντας τις ευθύνες στην Αστυνομία της Γαλλίας!

Λες και οι Αστυνομικοί έτρεχαν μόνοι τους και προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την ΠΑΕ δεν ήταν στη Μασσαλία, αλλά μάλλον σπίτι τους και παρακολουθούσαν τον αγώνα...

Διαβάστε επίσης

Μιλάμε για ξεφτίλα!

Μιλάμε για ξεφτίλα!

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στη Γαλλία κανονικά, τα έκαναν μπάχαλο, αλλά οι οπαδοί της Μαρσέιγ δεν έρχονται...