Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο «μπλόκο» από τις FIFA, UEFA στην ΕΠΟ

Νέο «μπλόκο» από τις FIFA, UEFA στην ΕΠΟ
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 - 21:46
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο Πάρκο Γουδή δεν το βάζουν κάτω... Από εδώ το φέρνουν, από εκεί το πάνε, στη διαιτησία καταλήγουν! Δεν έχουν καταλάβει ότι η FIFA και η UEFA τη θέλουν ανεξάρτητη, με αποτέλεσμα «να σπάνε τα μούτρα τους», για να το πούμε λίγο λαϊκά. Επειδή με τον Κλάτενμπεργκ έχουν γίνει βήματα ανεξαρτησίας, αυτός είναι και ο λόγος που οι υπερκείμενες αρχές δρομολογούν την επέκταση του συμβολαίου του Αγγλου στην προεδρία της ΚΕΔ.

Όμως, στο Πάρκο Γουδή προσπαθούν να βρουν τρόπο για να αναλάβουν τα ηνία της διαιτησίας, εννοούμε θέλουν να περάσει η διαιτησία στην ομοσπονδία που σε κάθε ευκαιρία κάνει ρουσφέτια στους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ οι κακές γλώσσες λένε ότι προσεχώς θα κάνει μόνο στην ΑΕΚ και οι άλλοι δεν θα είναι ούτε... ουρά! Για να μην ξεφεύγουμε, η νέα απόπειρα που έκανε η ΕΠΟ έχει σχέση με την αλλοίωση της σύνθεσης της ΚΕΔ!

Επικαλούμενοι το μεγάλο οικονομικό κόστος, άνθρωποι της ομοσπονδίας πρότειναν ο Κλάτενμπεργκ να πλαισιωθεί από Ελληνες συνεργάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ήχος της πόρτας που βρόντηξε ακούστηκε από την Ελβετία, μέχρι το Πάρκο Γουδή! Το σχέδιο ήταν ο Κλάτενμπεργκ να πλαισιωθεί από τους Καλογερόπουλο (Αθηνών), Θάνο (Γρεβενών), Στυλιαρά (Αιτ/νιας) αντί των Κόλινς, Καπέλα και Μπένετ.

Δεν τους έχει πει κανείς ότι ο Κλάτενμπεργκ, όταν ανέλαβε, ενώπιον όλων των εκπροσώπων των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα συνεργάζεται με Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας και αυτός ήταν ο λόγος που τον επέλεξαν; Η απόδειξη για το ότι αυτός είναι το αφεντικό στη διαιτησία αποτελεί ότι όχι μόνο επέλεξε τους Μάνταλο, Νικολακόπουλο, Καρατζίκα, Λαμπαδαρίου για την «ερασιτεχνική» ΚΕΔ, παράλληλα από την πρώτη στιγμή τους ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχουν αρμοδιότητα ή λόγο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Κι όμως, κάποιοι νοσταλγούν τα χρόνια του Περέιρα στη διαιτησία. Πάντως, παραβλέπουν ότι οι ξένοι, δηλαδή η FIFA και η UEFA, δεν έμειναν ευχαριστημένοι με τον Πορτογάλο. Αν ίσχυε αυτό, τότε θα τον κρατούσαν.

Εκείνο που ισχύει τώρα, είναι ότι θέλουν τον Κλάτενμπεργκ. Το συμβόλαιο του Αγγλου θα επεκταθεί, μπορεί και για δυο χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που επεκτάθηκε και το συμβόλαιο του Περέιρα, πριν από δυο χρόνια. Δεν πρόκειται το θέμα να μπει σε ψηφοφορία. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι δεν ισχύει πως ο Κλάτενμπεργκ την έψαξε να φύγει από την Ελλάδα. Για προπαγάνδα το διέδωσαν. Για να το ακούσουν οι διαιτητές και να ανοίξουν τα αυτιά τους στα... συνεργεία!

Διαβάστε επίσης