Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η τριάδα που πάει πιο πίσω και ο ρόλος του Σισέ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η τριάδα που πάει πιο πίσω και ο ρόλος του Σισέ
Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 - 16:13

Το σενάριο για τρεις σέντερ μπακ, τουλάχιστον ως προς το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Λεωφόρου, δείχνει να πηγαίνει πιο πίσω, αλλά ο Σισέ μπορεί να παίξει ούτως ή άλλως. Συζητείται εδώ και μια-δυο μέρες, η δοκιμή του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Παπέ Σισέ βασικό, μαζί με τους Μανωλά-Παπασταθόπουλο. Όχι όμως σε τριάδα στο κέντρο της άμυνας, αλλά σε τετράδα συνολικά. Με τον Παπέ Σισέ να παίζει ο αριστερό μπακ και να γίνεται, αναλόγως με την εξέλιξη του αγώνα, τρίτος στόπερ.

Είναι σημαντικό, εφόσον αυτό συμβεί, ο ποδοσφαιριστής ο οποίος θα είναι μπροστά του στα εξτρέμ (πιθανότατα ο Μασούρας) ή ο ένας εκ των κεντρικών χαφ (Μπουχαλάκης-Εμβιλά-Μαντί, αναλόγως ποιος θα παίξει) θα πρέπει να δίνει αρκετές βοήθειες, στην πτέρυγα, προκειμένου ο Σισέ να μπορεί να καλύπτει και προς το κέντρο της άμυνας.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ο Σενεγαλέζος θα έχει έναν ειδικό ρόλο, εφόσον ο Μαρτίνς τον επιλέξει εντέλει, για αυτό το «πόστο». Θα επιτηρεί τον Παλάσιος λιγάκι πιο στενά. Όχι ακριβώς man to man, αλλά κομματάκι πιο στενά. Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν περιμένει από τον Σισέ να κάνει… πράγματα και θαύματα, ως μπακ ή εξτρέμ, αλλά ο Σενεγαλέζος τα κάνει… έτσι κι αλλιώς. Όσες φορές έχει κληθεί να παίξει στο άκρο της άμυνας, το έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Πάντως, με βάση το παραπάνω σενάριο, δείχνει να εγκαταλείπεται εκείνο το οποίο ήθελε τον Μαρτίνς να δοκιμάζει εντατικά τριάδα. Ίσως στη διάρκεια του αγώνα, αν ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα και το ματς πηγαίνει στη «δύση» του, να τη δούμε, για να μείνει το υπέρ του αποτέλεσμα. Ίσως. Δεν είναι δεδομένο και αυτή τη στιγμή δείχνει να πηγαίνει πιο πίσω…

Διαβάστε επίσης