Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξένοι ρέφερι και τη νέα σεζόν στη Super League

Ξένοι ρέφερι και τη νέα σεζόν στη Super League
Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 - 16:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο κανονισμός δεν αλλάζει. Ξένοι διαιτητές θα σφυρίζουν και την επόμενη σεζόν τα ντέρμπι της Super League. Είναι ένας κανονισμός που επέβαλαν η FIFA και η UEFA και ήδη έχουν δώσει εντολή να διατηρηθεί και για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Ο ένας λόγος έχει να κάνει με το ότι αποφεύγονται οι εντάσεις, μεταξύ των ομάδων για τη διαιτησία και παράλληλα θεωρούν ότι οι Έλληνες ρέφερι είναι χαμηλού επιπέδου.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένοι ρέφερι θα μπαίνουν και στη Super League 2. Ο Κλάτενμπεργκ ήθελε να το εφαρμόσει από φέτος, όμως προέκυψαν αντιδράσεις, επειδή για τη δεύτερη κατηγορία δεν υπήρχε σχετική διάταξη. Όμως, θα περάσει το καλοκαίρι, με δεδομένο ότι θα παραμείνει στην ΚΕΔ, ενώ συζητά και για VAR σε σημαντικούς αγώνες της δεύτερης κατηγορίας.

Στον... πάγκο της Ευρώπης

Ο Σιδηρόπουλος ήταν τέταρτος στο παιχνίδι Λίβερπουλ-Μπενφίκα 3-3, ένα ματς που διαιτήτευσε ο 37χρονος Ολλανδός Σερντάρ Γκιουζιουμπουγιούκ. Ο 42χρονος Σιδηρόπουλος κάθεται στον... πάγκο της ευρωπαϊκής διαιτησίας, αν και είναι παλιός στην ελίτ κατηγορία της Ευρώπης. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της στασιμότητας του Σιδηρόπουλου, ο Ολλανδός με το δύσκολο όνομα (Σερντάρ Γκιουζιουμπουγιούκ) ανέβηκε στην ελίτ κατηγορία τον περασμένο Ιανουάριο και σχεδόν με το... καλημέρα πήρε παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Κάτι που δεν κατάφερε ο Σιδηρόπουλος αν και είναι στην ελίτ από το 2015. Ο διεθνής ρέφερι πήρε μόνο έναν ορισμό πέρα από τη φάση των ομάδων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου 2017 σφύριξε Αρσεναλ-Μπάγερν 1-0 και έκτοτε... χάθηκε. Μπαίνει μόνο σε ματς των ομίλων και... τέλος! Τρεις φορές μπήκε και στο Europa League σε ματς της φάσης των «16».

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Μοναδικές στιγμές στην Τούμπα!

Μοναδικές στιγμές στην Τούμπα!

Τι Μαρσέιγ, τι Μπενφίκα, τι Έστερσουντ και Άγιαξ, το αποτέλεσμα ίδιο! Ποια Τούμπα? Κάστρα στην άμμο χτίζουνε πολλοί… Ευρω-«γλέντια» και αποκλεισμούς μετράνε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ…