Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα ντέρμπι δεν «παίζονται», τα ντέρμπι ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ!

Τα ντέρμπι δεν «παίζονται», τα ντέρμπι ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ!
Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 - 13:53

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει για ακόμη μία φορά στη Λεωφόρο, για να παίξει ένα «αιώνιο» ντέρμπι, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ένα ντέρμπι, το οποίο από βαθμολογικής άποψης κρίνει από… ελάχιστα, έως τίποτα, για τον Ολυμπιακό, ο οποίος +11 και με τον ΠΑΟΚ να κοντράρεται σήμερα με τον Άρη, είναι σε απόσταση ασφαλείας, θα έλεγε κανείς… Έτσι, όλο το ενδιαφέρον έχει να κάνει αποκλειστικά με την… ατμόσφαιρα ενός μεγάλου ντέρμπι. Του μεγαλύτερου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μοναδικού ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ντέρμπι, εδώ που τα λέμε. Όλα τα άλλα γύρω-γύρω είναι… ανούσια, μπροστά στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ή το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Μικρή σημασία έχει ποιος είναι ο γηπεδούχος, αφού (για να αστειευτούμε και λίγο) συνήθως νικάει ο Ολυμπιακός.

Και τέτοιου είδους αγώνες, οι οποίοι κρίνουν, πέρα από οποιοδήποτε βαθμολογικό ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει, το ΓΟΗΤΡΟ του νικητή και του ηττημένου, δεν… παίζονται! ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ! Προφανώς οι συνθήκες είναι που καθορίζουν το πως θα εμφανιστεί ο κάθε αντίπαλος, σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Θυμόμαστε όλοι τον Ολυμπιακού του πρώτου φετινού ματς στη Λεωφόρο, να πηγαίνει εκεί, με πολλά προβλήματα, για να κάνει διαχείριση. Ωστόσο, αυτά τα ματς, τα παίρνει εκείνος που τα θέλει περισσότερο. Είναι κανόνας αυτός, απαράβατος. Τόσο πολύ, μάλιστα, ώστε θεωρείται πλέον και… κλισέ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Και όμως, αυτό το κλισέ είναι που καθορίζει το που θα… κάτσει η μπίλια. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένα καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς, ωστόσο, όλα μπορούν να συμβούν. Ειδικά σε ένα ντέρμπι, στο οποίο το αποτέλεσμα καθορίζεται από τη θέληση του ενός, ή του άλλου, να νικήσουν. Το «αιώνιο» ντέρμπι θα κριθεί, απλώς, στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Και αυτός ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αυτό είναι ξεκάθαρο και κάθε φορά κατά την οποία έρχεται ντέρμπι, δεν κουραζόμαστε να το επισημαίνουμε.

Είναι σαφές: Τα ντέρμπι, όσο τακτικά και αν τα πας, με όση προσοχή και προσήλωση στο πλάνο σου και αν παίξεις, 9/10 φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και οι λεπτομέρειες, πέρα από τον πιο τυχερό, είναι με εκείνον ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη ΘΕΛΗΣΗ να φύγει νικητής από το γήπεδο. Με εκείνον ο οποίος βγάζει στο χορτάρι το μεγαλύτερο ΠΑΘΟΣ για να πανηγυρίσει στο φινάλε. Με εκείνον ο οποίος έχει και το μέταλλο του νικητή, αλλά και την «κάψα» μέσα του, να «λιώσει» τον «αιώνιο» αντίπαλό του και να αποδείξει ΞΑΝΑ ότι είναι εκείνος που κάνει κουμάντο…

Έτσι κερδίζονται αυτά τα ντέρμπι… Έτσι πρέπει να κερδηθεί και το αποψινό…

Διαβάστε επίσης

Χαλαρώστε και αντιληφθείτε το, δεν ξέρει κανένας στην Ευρώπη τον ΠΑΟΚ

Χαλαρώστε και αντιληφθείτε το, δεν ξέρει κανένας στην Ευρώπη τον ΠΑΟΚ

Με παρουσία «πέρασε και δεν ακούμπησε», αλλά και αρνούμενος να δεχθεί ότι σε βάθος 5ετίας οι βαθμοί που έφερε είναι λιγότεροι από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ και το σύστημα προπαγάνδας γύρω από εκείνον συνεχίζουν να εκτίθενται.