Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαλτάκος υπέρ Κλάτενμπεργκ και ξένων διαιτητών!

Μπαλτάκος υπέρ Κλάτενμπεργκ και ξένων διαιτητών!
Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 - 00:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα βλέπουν όλοι, τα ξέρουν όλοι, εκτός από την «εξυγίανση» και την προπαγάνδα που κάνουν πόλεμο στον Κλάτενμπεργκ και δήθεν δεν τους αρέσουν οι ξένοι διαιτητές που επιλέγει. Μέχρι και ο Μπαλτάκος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, στις εκλογές της 1ης Ιουνίου (αν γίνουν), κατάλαβε ότι η ομοσπονδία δεν έχει λόγο στη διαιτησία και παράλληλα έλαβε τα μηνύματα των FIFA, UEFA, που θέλουν τον Κλάτενμπεργκ και για την επόμενη σεζόν, και δήλωσε υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ και υπέρ της έλευσης ξένων διαιτητών. Μάλιστα, το πήγε παραπέρα καθώς συμφωνεί να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ και να ενταχθεί στη Super League. Με άλλα λόγια βρήκε την ευκαιρία να κάνει πολιτική.

«Να μείνει ο Κλάτενμπεργκ και να έρχονται ξένοι διαιτητές». Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στο OPEN». Επίσης, πρόσθεσε ότι η διαιτησία πρέπει να φύγει από την ΕΠΟ και να ενταχθεί στη Super League.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Οπωσδήποτε θα πρέπει να μείνει ο Κλάτενμπεργκ και να έρχονται ξένοι διαιτητές αλλά μόνο ως μεταβατικό στάδιο ώστε οι Έλληνες διαιτητές να επανέλθουν σε καθεστώς κύρους και μη καχυποψίας. Είμαι υπέρ του να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ, ώστε η ΕΠΟ να ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να πάει η επαγγελματική διαιτησία στη Super League».

Επίσης, ο Μπαλτάκος αρνήθηκε ότι έχει κώλυμα ως υποψήφιος πρόεδρος: «Δεν έχω κανένα κώλυμα, είχα εισπράξει αμοιβη από την ΕΠΟ τον περασμένο Νοέμβριο επειδή την είχα εκπροσωπήσει σε μία δίκη. Ο κανονισμός λέει ότι δεν μπορούν να είναι μέλη σωματείων όσοι έχουν πάγια σχέση με το σωματείο αν δεν περάσει ένας χρόνος. Η ΕΠΟ δεν είναι ποδοσφαιρικό σωματείο, ενώ οι δικηγόροι εξαιρούνται από αυτό. Είναι αστείο θέμα».

Διαβάστε επίσης

Νέος διεθνής ο Τσίφι, με θέματα ο Φάμπρι

Νέος διεθνής ο Τσίφι, με θέματα ο Φάμπρι

Ο Τσίφι πήρε το σήμα τον Ιανουάριο. Τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν VAR στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2 για την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Ο Φάμπρι ήταν προβληματικός σε ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.