Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «καυτοί» διάλογοι Κούγια-Μπαλτάκου στην υπόθεση που «καίει» τον δεύτερο

Οι «καυτοί» διάλογοι Κούγια-Μπαλτάκου στην υπόθεση που «καίει» τον δεύτερο
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 - 14:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η αίτηση αναψηλάφησης της ΕΠΟ για την υπόθεση των αδειοδοτήσεων που δικαίωσε για δεύτερη φορά τον Κούγια και η ΑΕΛ προχώρησε σε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ζητώντας την έκπτωση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη που πήραν την απόφαση κατάργησης των αδειοδοτήσεων, εκδικάστηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021. Ενώ η ΕΠΟ διαθέτει νομική υπηρεσία επτά δικηγόρων, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για την εκδίκαση της αίτησης αναψηλάφησης κατά της δικαίωσης του Κούγια «επιστρατεύθηκε» ένας ακόμη, ο Τάκης Μπαλτάκος ο οποίος είναι ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ στις εκλογές της 1ης Ιουνίου. Κάτι για το οποίο ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ προχώρησε σήμερα (20/4) σε καταγγελία!

Στην εκδίκαση της υπόθεσης της αίτησης αναψηλάφησης της ΕΠΟ είχαμε και κόντρα Κούγια-Μπαλτάκου.

Ο Μπαλτάκος υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει αναψηλάφηση, γιατί υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις... Το δικαστήριο σας στις 5/10 με απόφαση του ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάκληση των δελτίων ποδοσφαιριστών. Και εν συνεχεία με τριμελή σύνθεση, στην οποία μετείχε πάλι ο κ. Κατσιάνης, με δέκα ημέρες διαφορά έδωσε πάλι τα δελτία...». Παράλληλα, υπήρξε μια επίθεση στον Κούγια αλλά και στην προηγούμενη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (από 1/11/2021 το Διαιτητικό έχει νέα μέλη και πρόεδρος στην παρούσα συζήτηση τον αεροπαγίτη Γεώργιο Αυγέρη).

«Το κρινόμενο πρωτάθλημα ξεκίνησε 45 ημέρες μετά... Δεν έπαιζες μπάλα τότε καν, άρα ποια παράβαση;», αναρωτήθηκε ο Μπαλτάκος.

Με όλα αυτά ο Κούγιας έγινε πυρ και μανία και στην αγόρευσή του ήταν καταπέλτης: «Έχω ακούσει απίστευτα πράγματα, η ΕΠΟ με τους επτά δικηγόρους σήμερα πήρε και τον κ. Μπαλτάκο. Άκουσα για αντιφατικότητες, ήρθε να μας τα πει ο μυαλοπώλης», ανέφερε αρχικά, ενώ μετά πρόσθεσε: «Χρησιμοποιούν ένα συκοφαντικό όρο ότι είπα ψέματα... Ως μυαλοπώλης ήρθε ο Μπαλτάκος και από αυτά που είπε προφορικά εδώ, στο έγγραφο δεν τα λέει».

Εξαιτίας όλων αυτών ο Μπαλτάκος, ο οποίος εκπροσώπησε την ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ζήτησε να απαντήσει επί προσωπικού, όμως δεν του επετράπη από του δικαστές. Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ φεύγοντας του είπε: «Κανέναν λόγο δεν έχεις. Για τους μανάβηδες είναι αυτά. Στο ερωτοδικείο να πας να τα πεις».

Αυτή η παρουσία του Τάκη Μπαλτάκου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ και γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια «καίει» την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Παράρτημα Α, άρθρο 5 του καταστατικού της ΕΠΟ:

Διαβάστε επίσης

Μπροστά θα βγουν τώρα τα ΚΟΜΑΝΤΟ

Μπροστά θα βγουν τώρα τα ΚΟΜΑΝΤΟ

Απλά τα πράγματα. Η ομάδα περνάει «φεγγάρι» ντεφορμαρίσματος και πλέον, μέχρι το φινάλε, καλούνται να την πάρουν από το χέρι εκείνοι των οποίων το μάτι ΘΑ ΓΥΑΛΙΖΕΙ.

Κάτι «χρωστάει» ο Ολυμπιακός στον ΠΑΟΚ

Κάτι «χρωστάει» ο Ολυμπιακός στον ΠΑΟΚ

Ημέρες γενεθλίων, ο Θρύλος έχει το καλύτερο «δώρο». Τι καλύτερο, από το να του το προσφέρει, μέσα στην Τούμπα, μία ημέρα μετά τα 96α γενέθλια των Θεσσαλονικέων;