Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχουν μεγάλα ζόρια με την υποψηφιότητα Μπαλτάκου

Έχουν μεγάλα ζόρια με την υποψηφιότητα Μπαλτάκου
Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 - 23:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε μεγάλα ζόρια, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ενώ οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα δεν είναι αρεστή στις FIFA, UEFA, εξαιτίας του πολιτικού πεδίου από όπου προέρχεται ο Μπαλτάκος.

Για τον ίδιο λόγο δεν είναι αρεστή και από την κυβέρνηση καθώς ως γνωστόν ο κ. Μπαλτάκος ίδρυσε άλλο κόμμα, μαζί με τον Δημήτρη Καμμένο. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν θέλει να «χρεωθεί» ένα πρόσωπο που δεν είναι κοινής αποδοχής για την προεδρία της ΕΠΟ και αυτό είναι το πιο σημαντικό όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές.

Κάποιοι διαρρέουν ότι ο Παναθηναϊκός συμφωνεί με την υποψηφιότητα του Μπαλτάκου. Όμως, τι ντρέπεται και δεν το λέει; Ο Παναθηναϊκός που έβαλε τον Μπουτσικάρη να παραιτηθεί από τη Super League επειδή δεν συμφωνούσε με όσα γίνονται στη Λίγκα και στην ΕΠΟ; Ο Παναθηναϊκός που τον... έσφαξαν την προηγούμενη φορά που ήταν στο μπλοκ της δήθεν εξυγίανσης; Προπαγάνδα κάνουν...

Ταυτόχρονα, εκκρεμεί και η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ για το αν υπάρχει καταστατικό κώλυμα, σχετικά με την υποψηφιότητα του Μπαλτάκου, με δεδομένο ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε εκπροσωπήσει την ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Άρα, ένας ακόμη λόγος που «σκοντάφτει» η υποψηφιότητά του. Είναι απορίας άξιο γιατί ακόμη δεν βγήκε απόφαση καθώς η προθεσμία για τις υποψηφιότητες για την προεδρία της ΕΠΟ έληξε στις 15 Απριλίου και επαναλαμβάνουμε ότι του Μπαλτάκου είναι η μοναδική.

Στους λόγους που σκοντάφτει προσθέστε, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, και την αναδίπλωση ενώσεων από το μπλοκ του βορρά. Ο Μπαλτάκος θέλει τον Φιλιππούση για εκτελεστικό διευθυντή, όμως από το μπλοκ του βορρά θέλουν δική τους τη θέση. Ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο προκάτοχός του Φιλιππούση, ο Αλέξης Δέδες, ήταν στην ΑΕΚ, πριν αναλάβει εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ (όπως ονομαζόταν τότε η θέση-κλειδί στην ομοσπονδία).

Διαβάστε επίσης