Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι τους πονάει περισσότερο - Άντε γεια πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!

Έτσι τους πονάει περισσότερο - Άντε γεια πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!
Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 - 19:04

Πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, νικώντας μέσα στο Καραϊσκάκη με 3-2! Ένα ματς το οποίο θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα, όμως ο Καραντώνης και το VAR έκλεισαν τα μάτια σε «καθαρό» πέναλτι χέρι του Εραμούσπε.

Έτσι χρειάστηκε το ματς να φτάσει στις καθυστερήσεις για να έρθει η νίκη για τον Θρύλο, με ένα τρομερό γκολ του Ρόνι Λόπες!

Απέναντι σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος κλωτσούσε, διαμαρτυρόταν συνεχώς, ο Περέα έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς κανέναν λόγο και γενικότερα κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος έδειξε υπερβολικό ζήλο για να «κόψει» βαθμούς, αλλά δεν του... έκατσε.

Ωραίο ποδόσφαιρο για το 2-0

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του αγώνα μπήκε δυνατά και αποφασισμένος να κάνει το παιχνίδι του, έτσι ώστε να μη δώσει δικαιώματα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το κατάφεραν αυτό οι «ερυθρόλευκοι» από νωρίς, αφού μόλις στο 6' το ματς ήταν στο 1-0!

Πίεση από την ομάδα του Πειραιά, ο Ροντρίγκες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει σε παίκτη του ΠΑΣ και ο Ελ Αραμπί το εκμεταλλεύτηκε βάζοντας το κεφάλι του και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της αναμέτρησης!

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 13', ο Καρβάλιο εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση δεξιά, με την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Λοντίγκιν. Δέκα λεπτά μετά, στο 23', ο Εμβιλά δοκίμασε από μακριά το πόδι του, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε ελάχιστα δίπλα από την εστία του ΠΑΣ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το... σφυροκόπημά του στην άμυνα του ΠΑΣ. Στο 33' ο Ροντρίγκες «γέμισε» από εκτέλεση φάουλ, ο Μπα πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ! Και στο 35' ήρθε το 2-0! Πίεση του Ολυμπιακού στο κέντρο, ο Καρβάλιο έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Μπουχαλάκη ο οποίος είδε την κίνηση του Ροντρίγκες στην περιοχή των φιλοξενούμενων, του έκανε την κάθετη μπαλιά με τον Γκάρι να κοντρολάρει και να πλασάρει για το 2-0!

Το έκαναν... ροντέο και μείωσαν σε 2-1

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το ματς... ροντέο! Οι παίκτες του ΠΑΣ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους κλώτσαγαν και τα φάουλ που έκαναν ήταν δυνατά ξεφεύγοντας από το αθλητικό πλαίσιο.

Αυτό έφερε νεύρα και σε μία φάση στο 45' ο Εμβιλά δέχτηκε μία δυνατή κλωτσιά από πίσω, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των «ερυθρόλευκων». Και λίγο μετά, αφού είχαν χαλάσει το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού ήρθε η μείωση στο σκορ.

Σέντρα του Γκαρντάβσκι από τ' αριστερά, ο Περέα βρήκε την μπάλα στην κίνηση και «έγραψε» το 2-1.

Του στέρησε ο Καραντώνης το 3-1 και έγινε το 2-2

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά για να τελειώσει το παιχνίδι, μετά τη μείωση του σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο ο Καραντώνης δεν τον άφησε να κάνει το 3-1.

Στο 56' ο Εραμούσπε έκανε χέρι σε σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, όμως τόσο ο διαιτητή όσο και το VAR που εξέτασε τη φάση, είπαν ότι δεν υπάρχει παράβαση.

Λίγο αργότερα, στο 61', ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ροντρίγκες όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο ΠΑΣ στο 63' είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Γκαρντάβσκι βγήκε τετ α τετ και ο Βατσλίκ έδιωξε το πλασέ του πρώτου. Πέντε λεπτά μετά ο Μασούρας έκανε το μακρινό σουτ με τον Λοντίγκιν να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 74' ήταν η σειρά του Εμβιλά να δοκιμάσει το σουτ όμως η μπάλα πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 80' ήρθε η στιγμή της ισοφάρισης, όταν ο Στάνκο από τ' αριστερά σέντραρε, ο Σνάιντερ έκανε την προβολή από τα δεξιά και έγινε το 2-2...

Γκολ-ποιήμα του Ρόνι Λόπες!

Ο Πέδρο Μαρτίνς αμέσως έκανε αλλαγές και έβαλε μέσα δεύτερο επιθετικό, τον Τικίνιο κρατώντας και τον Ελ Αραμπί στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει τον ΠΑΣ στην άμυνά του και στα τελευταία είχε συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες.

Στο 90+5' ο Ρόνι Λόπες έκανε το σουτ, με τον Λοντίγκιν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ! Ένα λεπτά μετά ο Βαλμπουενά «γέμισε» με εκτέλεση φάουλ, ο Τικίνιο έκανε την κεφαλιά αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε σταθερά.

Όμως στο 90+8' ο Λοντίγκιν δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο τρομερό γκολ του Ρόνι Λόπες! Σέντρα του Βαλμπουενά από τ' αριστερά, κεφαλιά του Παπασταθόπουλου προς τα πίσω, έδιωξαν οι αμυντικοί του ΠΑΣ και στην κίνηση ο Ρόνι Λόπες από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-2!

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρουσάι, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (56' Μ. Καμαρά), Εμβιλά (82' Κούντε), Καρβάλιο (82' Τικίνιο), Μασούρας (73' Ρόνι Λόπες), Ροντρίγκες (82' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρ. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Στάνκο, Καραχάλιος, Λιάσος (38' Σάλιακας), Γκαρντάβσκι, Ντομίνγκεθ (62' Λώλης), Σνάιντερ (84' Οικονομόπουλος), Περέα.

Διαβάστε επίσης