Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Έτσι «κερδίζει» έναν προκριματικό γύρο στο Champions League!

Ολυμπιακός: Έτσι «κερδίζει» έναν προκριματικό γύρο στο Champions League!
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022 - 21:30

Τις ρωσικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και της επόμενης σεζόν απέκλεισε η UEFA και αυτό μπορεί να ευνοήσει και τον Ολυμπιακό! Μάλιστα, με μία και μοναδική προϋπόθεση, ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί να «κερδίσει» έναν προκριματικό γύρο στο Champions League και να μην αρχίσει από τον πρώτο, αλλά από τον β’!

Για να συμβεί αυτό, το μόνο που θέλει είναι να ΜΗΝ κατακτήσει το Champions League η Βιγιαρεάλ. Στον πρώτο ημιτελικό με τη Λίβερπουλ, στο «Anfield», είχε ηττηθεί με 2-0 με αυτογκόλ του Εστουπινιάν στο 53’ και γκολ του Μανέ στο 55’.

Εφόσον, λοιπόν, κατακτήσει το τρόπαιο του Champions League ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει την έξοδό της στην κορυφαία διοργάνωση μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος, τότε ο Ολυμπιακός θα «κερδίσει» έναν προκριματικό γύρο και δεν θα αρχίσει από τον α’ προκριματικό γύρο, αλλά από τον Β’.

Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έχουν εξασφαλίσει μέσω του πρωταθλήματός τους το Champions League της επόμενης περιόδου, άρα μένει μόνο η Βιγαρεάλ που είναι εκτός και δεν προλαβαίνει. Άρα ο Θρύλος δεν θέλει να πάρει το φετινό Champions League η Βιγιαρεάλ ώστε να γλιτώσει έναν προκριματικό γύρο.

Αν συμβεί αυτό, δηλαδή γλιτώσει έναν γύρο, τότε θα ριχτεί στη μάχη των προκριματικών από τις 19-20 Ιουλίου.

Για την ιστορία, το παιχνίδι Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ που θα κρίνει οριστικά το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό παίζεται την Τρίτη 3/5 στις 22:00.

Διαβάστε επίσης